Is ademhalingstechniek belangrijk in vechtsport?

Is ademhalingstechniek belangrijk in vechtsport?

26 juli 2021 0

Een van de makkelijkste manieren om direct je sportprestatie te verbeteren tijdens een wedstrijd is het uitvoeren van ademhalingsoefeningen. Ademhalen is in de Oosterse geneeskunde de basis van levenskracht en energie. Steeds meer topsporters zie je tijdens wedstrijd even bewust een moment pakken om bewust adem te halen. Het klinkt zo simpel bewust ademhalen, maar er komt meer bij kijken dan je denkt. Langzaam en diep ademhalen heeft oefening nodig. Hoe meer je oefent, hoe makkelijker het wordt.

Het goede nieuws is dat dit bijna altijd en overal te oefenen is. Je hebt er niks voor nodig behalve je eigen lichaam en een paar minuten tijd. Er zijn verschillende soorten ademhalingsoefeningen. Veel mensen weten niet dat ademhaling ingezet kan worden om beter in je vel te zitten, om stress te reduceren en om van slaapproblemen af te raken. Ademhalingsoefeningen geven je meer energie, ontwikkelen je zelfbewustzijn en helpen je ontspannen door het leven gaan. Kleine moeite, groots effect!

Waarom moet je niet hijgend voorover gebogen gaan staan? Hoe verhoog ik mijn zuurstofopname? Is goed leren ademen belangrijk? Hoe nuttig is maximaal trainen? Wat is dom rammen? Is goed genoeg, goed genoeg? Waarom is een goed herstel na het sporten belangrijk? Wat is trainen op karakter? Wat betekent alles geven? Wat betekent jezelf tegenkomen? Wat is de beste ademhalingstechniek? Moet je door je neus of mond ademen? Wat is borst ademen? Wat is buik ademen?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar