Wat is infanteristenweer?

Wat is infanteristenweer?

5 februari 2024 0

De infanterie zijn de militairen die te voet vechten. Een infanterist is een militair die de gehele dag te voet door weer en wind aan het poweren is. Synoniemen zijn voetvolk en grondtroepen. De infanterie, de cavalerie en de artillerie zijn de belangrijkste onderdelen van klassieke legers.

Militair optreden onder extreme omstandigheden (infanteristenweer) vereist specifieke kennis, vaardigheden, ervaring en (speciale) uitrusting. Onder ‘extreme’ omstandigheden wordt verstaan het militair optreden in de bergen, in de jungle en onder arctische omstandigheden. In normale Hollandse straattaal zou je zeggen onder barre of slechte weersomstandigheden. Leven onder extreme omstandigheden wordt al snel overleven.

Om militaire operaties onder extreme omstandigheden uit te kunnen voeren, is een uitgebreide training noodzakelijk. Voor de infanterist betekent dit dat hij of zij zijn uitrusting, munitie en rantsoenen dagenlang achter elkaar op zijn rug moet kunnen dragen. Hij of zij moet zich in extreme omstandigheden kunnen verplaatsen en opereren, en hij of zij moet het terrein zodanig domineren dat de vijand absoluut geen gebruik kan maken van het gebied.

Een bepaalde basiskennis is noodzakelijk om te kunnen overleven en opereren onder extreme omstandigheden. Marsdiscipline; navigatie; het oversteken van rivieren, moerassen, puinhellingen, gletsjers, sneeuwhellingen en bergtoppen, en het oversteken van dun ijs. Niet alleen is elementaire kennis noodzakelijk van het klimaat en het terrein, maar ook van de basisdrills om je te beschermen tegen de elementen.

Het ontbreken van kennis, vaardigheden en ervaring om te overleven onder extreme omstandigheden maakt personeel extreem kwetsbaar; van de uitvoering van de operatie is dan al snel geen sprake meer.

Wat is orde, tucht en discipline? Wat is een militaire survival training? Wat zijn jungletrainingen? Wat is iron mind conditioning? Wat is trainen van uitzichtloosheid? Heb je invloed op je eigen mindset? Wat is Iron Body Conditioning? Wat is beasting? Wat is de Devil’s Run? Wat is de sickener? Wat is straftraining? Wat zijn militaire sporten? Wat is door de pijn heen gaan? Is hardheid belangrijk? Is trainen in de kou een probleem? Buiten sporten met een verkoudheid, kan dat? Wat is een military workout? Wat is een cold shock response? Hoe kom je erachter dat je longontsteking hebt?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar