Wat is Iron Body Conditioning?

Wat is Iron Body Conditioning?

21 juli 2021 0

Iron Body Conditioning is een oude praktijk in de Chinese vechtsporten en gaat vele duizenden jaren terug. Bij Iron Body Training begint de sporter meestal met het conditioneren van verschillende delen van zijn of haar lichaam, zodat het bestand is tegen allerlei soorten brute trappen, stoten en andere soortgelijke aanvallen op het lichaam. In deze training kan de cursist starten met lichaamsconditionering of lichaamsverhardende technieken. Vervolgens leert de student enkele ademhalings- of qigongtechnieken waarbij hij zijn interne energie naar die delen van zijn lichaam kan sturen om ze daadwerkelijk sterker te maken.

Als we kijken naar mijn eigen kennis, inzichten, techieken en tactieken van Iron Body Conditioning vs Iron Body Martial Arts dan is dat terug te herleiden naar mijn eigen vader en moeder. Onze vader diende in het KNIL, Koninklijk Nederlands Indisch Leger. Bekend om hun extreme oefeningen, het verleggen van grenzen en brute hand to hand (CQC) gevechtstechnieken. Ons moeder beoefende Kun Tao met haar Chinese vader. Mijn moeder is half Indonesisch en half Chinees. Iets wat zij van haar Chinese vader heeft geleerd. Voor mij staat Kun Tao als een brute, snelle en effectieve militaire gevechtsmethode om snel je doel(en) te bereiken en dat is met name om jezelf in veiligheid te brengen. Kun Tao staat voor ‘Way of the fist’ en staat daarmee in de lijn van iron body conditioning training.

In mijn geval was dat met als mede-draagvlak het Iron Body Martial Arts (inclusief iron mind conditioning), ook van mijn ouders geleerd, waarin je met brute ijzeren vuist klappen en trappen de tegenstander uitschakelt. Je hebt geen slagwapen nodig, want je ijzeren vuisten en onderarmen zijn als brute slagwapens om full damage mee aan te richten of jezelf mee te verdedigen.

Deze zogeheten Bone Crusher exercises zijn ook te vinden onder de namen: Iron Fist Conditioning, Fists of Steel Training, Bare Knuckle Training, Iron Finger Conditioning, Fingers of Steel Training, Iron Abs Conditioning, Abs of Steel Training, Iron Shin Conditioning, Shins of Steel Training, Iron Forearms Conditioning, Forearms of Steel Training.

Wat is iron mind conditioning? Waar is stalen buikspieren trainen goed voor? Wat is ijzeren vuist of vuisten van staal training? Hoe overwin je de angst om klappen te krijgen? Wat is conditionering? Wat is cold exposure training? Wat is trainen van uitzichtloosheid? Wat is lijden in stilte? Wat is actie-intelligentie? Wat betekent pijn met pijn bestrijden? Waarom helpt huilen niet? Wat is de relatie tussen angst, spanning en pijn? Wat is conditionering? Wat is door de pijn heen gaan? Wat is pijn incasseren? Wat is Iron Body Martial Arts? Wat zijn body hardening techniques? Kan het stoïcisme helpen voor een ultieme mindset? Wat is health koude training? Wat is een mentale reset? Wat is cold exposure training? Wat is mental stretching? Wat is prestatiedruk? Hoe komt endorfine vrij? Wat is infanteristenweer? Wat is aanzetten? Wat is bracing? Wat betekent een tandje hoger? Is goed genoeg, goed genoeg?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar