Wat is mental stretching?

Wat is mental stretching?

14 februari 2023 0

Mental stretching (lees: mind stretching) is het proces om de hersenen een nieuwe manier van denken aan te leren. Brain and mind zijn zowel de raket als de brandstof van de mens en onlosmakelijk met elkaar verbonden door het lichaam.

Vandaag de dag kampen we met hoge dagelijkse activiteit, een druk professioneel en privé-leven waarvan menig persoon vaak niet bewust is van de impact van de hoge werkdruk en snelle levensritme op zijn of haar gezondheid, vooral op lange termijn. Vaak begrijpt met niet hoe en waarom zij stressklachten ontwikkelen. Ze zijn misschien druk, maar hebben doorgaans plezier in het wat ze allemaal doen en ondernemen. Helaas maakt dat men niet onkwetsbaar. Dat is leuk is betekent niet dat het geen energie kost.

Iedereen heeft een toolbox met essentiële principes om de geest te verruimen. Deze tools zijn een integraal onderdeel van onze aard. Deze tools zijn ook verantwoordelijk voor helder denken, betere communicatie en goed gedefinieerde relaties. Mental stretching houdt hen de onvermijdelijke spiegel voor.

Mahatma Ghandi zei, “Je kunt me ketenen, je kunt me martelen, je kunt zelfs dit lichaam vernietigen, maar je zult mijn geest nooit gevangen zetten.”

Je kunt jezelf mentaal stretchen door te onderzoeken en te begrijpen hoe we een nieuw idee verwerken en onze denkpatronen herformuleren. Het uitbreiden van je mentale processen zal de stroom van grenzeloze gedachten en mogelijkheden op gang brengen. Als gevolg hiervan zullen je persoonlijke en werkleven, relaties en geluksquotiënt floreren.

Wat is prestatiedruk? Wat is een adaptieve mindset? Wat is een mentale reset? Wat houdt mentale weerstand in? Wat is mental coaching? Wat zijn primaire reflexen? Wat is iron mind conditioning? Wat is veranderingsbereidheid? Kan het stoïcisme helpen voor een ultieme mindset? Waarom zijn we tegenwoordig zo snel afgeleid? Wat is burn-out? Hoe herken je het en wat kun je doen?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar