Wie mag in Nederland een wapen hebben?

Wie mag in Nederland een wapen hebben?

13 februari 2023 0

In Nederland mag je geen wapens bezitten en je mag ook geen handelingen met wapens verrichten. Alleen sportschutters en jagers mogen bepaalde wapens gebruiken, als zij over de juiste vergunning beschikken en zich aan de regels voor legaal wapenbezit houden.

Er zijn wel uitzonderingen op dit wapenverbod. De uitzonderingen op het wapenverbod staan in: de Wet wapens en munitie, de Wet natuurbescherming, de Regeling wapens en munitie en de Circulaire wapens en munitie.

Daarnaast mogen verzamelaars met een vergunning thuis beschikken over bepaalde wapens. In de Wet Wapens en Munitie staat welke wapens verboden zijn om in huis te hebben en welke wapens verboden zijn om te dragen. Ook nepwapens zijn verboden, als ze lijken op echte vuurwapens.

Is een slagwapen dodelijk? Wat zijn legale wapens voor zelfverdediging volgens de wet wapens en munitie? Wat is een gelegenheidswapen? Wekt het bewapenen van BOA’s agressie op? Wat is een ploertendoder? Wat is een palmstick voor zelfverdediging? Mag de Politie mag geweld gebruiken? Wat betekent geweldsbevoegdheid? Wat is straatterreur? Wat is een straatsoldaat?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar