Wat is straatterreur?

Wat is straatterreur?

10 maart 2023 0

Nederland krijgt steeds meer te maken met verschillende vormen van straatterreur. Straatterreur bestaat vaak uit groepsgeweld. In sommige steden krijg je het idee dat hele wijken overgeleverd zijn aan straatterreur en dat de overheid daar niet meer de baas is en het gezag heeft verloren. De bestrijding van straatterreur is een een groot en structureel probleem voor onze overheid.

Complete wijken worden door straattuig, straatterroristen of straatbendeleden geterroriseerd. Doorgaans doet de burger geen aangifte uit angst anonimiteit te verliezen of door gebrek aan vertrouwen in de politie omdat aangifte nergens toe heeft geleid. Menigeen vindt dat de oorzaak van ‘straatterreur’ is gelegen in verwaarlozing van opvoedingstaken of – erger nog – verkeerde opvoedingspraktijken, met als gevolg hoge criminaliteit, (drugs)overlast, schooluitval en werkloosheid.

Wat betekent verhuftering? Wie is belast met de handhaving van de openbare orde? Heeft onze politie nog wel grip op problemen? Wat is een straatsoldaat? Wat is openlijke geweldpleging? Wat is orde, tucht en discipline? Wat is straatgeweld? Neemt het geweld toe op straat? Wat is een doodsbedreiging? Wie mag in Nederland een wapen hebben? Wat zijn legale wapens voor zelfverdediging volgens de wet wapens en munitie? Wat zijn Lonsdale jongeren?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar