Wat betekent pijn met pijn bestrijden?

Wat betekent pijn met pijn bestrijden?

26 januari 2024 0

Pijn met pijn bestrijden is voor mij persoonlijk iets wat ik als kind al heb meegekregen van mijn ouders. Pijn en afzien kreeg ik al vroeg te horen en deze horen bij het leven en als ik zie wat mij ouders hebben moeten doorstaan, dan is dat op zijn zachts gezegd zéér bedroevend. Zij moesten dealen met oorlog, pijn, pech, leed en excessief geweld, wat je niemand toewenst. Dat is op zijn minst méér dan tragisch en een deel van die lessen heb ik op hun manier meegekregen for in mijn eigen reallilfe. Daar kan ik niet anders dan alleen maar heel dankbaar voor zijn.

Voor mij is dit in de vormen geweest als in iron mind conditioning en iron body conditioning. Veel van die lessen kwamen terug in de sport of in het dagelijkse leven. Mijn broer aan de Boxing, Tafeltennis, Voetbal en Badminton. Ik aan de Kun Tao Silat, BMX en Badminton. Later zijn daar Skeeleren / Inline Skating, MTB en Skiën bij gekomen. Om je maar een voorbeeld te geven met BMX, daar leerde je toendertijd eerst vallen en daarna pas fietsen. Met de meerdere sporten waaraan wij deden, werd je keihard geconfronteerd met ongevraagde pijn door je spontaan te verstappen, ergens doorheen gaan, een blessure, iets verrekken of soortgelijke ongemakken. In ieder geval een grote hinder om een eindstreep te kunnen behalen.

Ik heb mijn broer een partij zien willen terwijl hij giga door zijn enkel ging… een blauw pootje, een pijnlijk trekkend gezicht, maar nog steeds gemotiveerd. Zijn mindset stond op de klus klaren en zette dit aan de kant door mijn vaders mentale tussenkomst en hij won de partij toch nog met veel hakken en stoten en met tijdelijk weggezette pijn. Op die momenten komt er ook een grote dosis adrenaline door je lijf door je eigen mate van self driven motivation die hij (en wij) dan kon aanroepen. Na die partij was hij helemaal stuk en mijn moedertje met haar exotische technieken zijn enkel behandelen en dan zie je dat alle stress, pijn, adrenaline even moeten ontladen… maar the deal is done en door voorwaartse actie heeft hij op dat moment zijn doel weten te behalen, zonder zich uit het veld te laten slaan. Bij mij ging het niet anders en zo hadden wij nog veel meer voorbeelden van soortgelijke strekking.

De oplossing voor pijn zit in de pijn | The cure for pain is in the pain.

Je vertelt of leert het brein aan dat er niets mis is met de enkel, knie, arm, rug or such, en dat een bepaalde beweging helemaal geen pijn doet. Keur het goed of keur het af, maar het is minstens een keihard mentaal wapen die je terugslag omzet in voorwaartse actie en dat is 100,00% vakmanschap. Of het nu sport of werk betreft, net die extra mile brengt je toch waar je wezen moet.

Dan kom je weer op het feit, dat velen topsporter willen “zijn”, maar het niet willen “worden”. Topsport als in sport of in werk waar jij bijvoorbeeld de top wilt bereiken, dat is niks anders dan topsport. Zo gaan die dingen… hetgeen wat je moet geven, hetgeen wat je moet laten, hetgeen wat je moet doorstaan, net even anders dan die ander, die ook giga-goed is, kan dit ene item verschil maken om net iets beter te zijn dan de beste op dat moment.

Wat is pijn? Hoe ontstaat pijn? Wat is door de pijn heen gaan? Wat is pijn incasseren? Wat is voorwaartse actie? Hoe weet ik of ik verslaafd ben aan pijnstillers? Wat betekent alles doet pijn? Wat is spierpijn? Wat is de relatie tussen angst, spanning en pijn? Wat is mindset? Heb je invloed op je eigen mindset? Wat is een adaptieve mindset? Wat betekent samen afzien? Wat is iron mind conditioning? Wat is de Qigong iron shirt techniek? Wat is Iron Body Martial Arts? Wat is Iron Body Conditioning? Wat is een cold shock response? Is goed genoeg, goed genoeg? Als je denkt dat je niet verder meer kunt, kan je dan ook echt niet meer verder?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar