Badminton BAZH

Leer omgaan met emotie, agressie en geweld.

Badminton doe ik al vanaf 1974. De meesten kennen mij ook van BAZH Badminton Academy Zuid Holland van 2015 – 2020. Opgegroeid in een Indo multisport gezin met de sporten Kun Tao / Pencak Silat en Badminton op het menu van everyday life. Broerlief Gerard heeft écht op topniveau gespeeld in de eredivisie en zelfs in Zwitserland. Bedenk daarbij dan dat hij geen Papendal nodig had om zo giga te presteren, hoe waanzinnig is dat! My utmost respect! Dit soort spelers worden vandaag de dag niet meer gemaakt. Zelf besloot ik na mijn kampioenschap in districts-overgangsklasse in 1989, met toendertijd nog 300.000+ aan NBB-leden, te stoppen met actief trainen en ontdekte ik de liefde om anderen te motiveren voor sport, training te geven en te coachen. Ook kennen aardig wat badmintonverenigingen mij als verenigingstrainer in regio Utrecht en Zuid-Holland, wat ik deed voordat ik BAZH ging doen. Uiteindelijk training gegeven tot en met 3e divisie, toch leuk! Helaas is Badminton in Nederland een hélé kleine sport geworden en wordt steeds maar kleiner. Echt jammer!