Multisport

Leer omgaan met emotie, agressie en geweld.

Samen met broerlief hadden we het enorme geluk om in onze jeugd multisportatleet te mogen zijn. Balans leren creëren was onze basis en vaderlief was hierin ons grote voorbeeld. We kwamen altijd wel in het eerste team terecht, ongeacht de sport. Mijn broer aan de Boxing, Tafeltennis, Voetbal en Badminton. Ik aan de Kun Tao Silat, BMX en Badminton. Later zijn daar Skeeleren / Inline Skating, MTB en Skiën bij gekomen.

De term multisport wordt in Nederland verschillend gebruikt. Kort door de bocht betekent multisport: het doen van meerdere sporten. De term wint de afgelopen jaren aan populariteit en dat is niet verwonderlijk. De mens beweegt vandaag de dag simpelweg minder, ze bewegen eenzijdiger, ze zijn motorisch minder fit en kampen vaker met blessures. Multisport stelt je in staat om je normale routine te doorbreken en iets nieuws te proberen, wat een extra niveau van gretigheid en enthousiasme creëert bij het beoefenen van een nieuwe sport. Meerdere sporten beoefenen geeft atleten de tijd om te genezen en verschillende spiergroepen en bewegingspatronen te ontwikkelen.

Een ander voorbeeld van multisport is het Athletic Skills Model (ASM). Daar wordt multisport gebruikt als het gaat het over de sporten die bepaalde motorische basisvaardigheden in zich hebben, maar die niet terugkomen in de sport die een sporter beoefent. Door het doen van multisport ontwikkel je jezelf dus breder. Daarnaast kan een ‘donorsport’ een mooie aanvulling zijn op jouw ‘doelsport’.

Je hebt de multisport benadering en de ASM benadering. Je kunt een persoon meer leren sporten leren spelen of beter maken in een specifieke sport door de focus te leggen op de 10 Basic Movement Skills (BMS). Wat is een Movement Explorer?

Zie hier een kleine selectie van onze YouTube video’s: Ga hier direct naar ons YouTube-kanaal om alle oefeningen & uitdagingen te bekijken.

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar