Toprope klimmen bij Monte Cervino

Leer omgaan met emotie, agressie en geweld.

Vandaag, 7 juni 2024, een cursus indoor toprope klimmen gedaan bij Klimcentrum Monte Cervino Bergschenhoek. Klimcentrum Monte Cervino ligt aan de rand van het Hoge Bergse Bos tussen Rotterdam en Den Haag. Hoeksekade 141, 2661 JL Bergschenhoek. Voor mij netto de derde keer indoor wandklimmen voor beginners. Les gekregen van een instructeur met een groepje van 4 cursisten. Erg blij met deze nieuwe lessen en inzichten en ook leuk dat ik weer een stukje verder ben gekomen in hoogte.

Toch leer je weer andere dingen, dan de eerste twee keren basiscursus. Dit keer was het gebruik van klimschoenen belangrijk, het zekeren, maar ook het klimmen met de benen, hoe je lichaam te bewegen tijdens het hoger komen, maar ook zeker het goed leren kijken.
[Bekijk hier de video…] Naar beneden gaan heb je ook weer een andere mindset en skills voor nodig dan naar boven. Als je boven bent, mag je de boel geheel loslaten, omdat je niet op dezelfde manier naar beneden kunt. Super inspirerende ervaring. “De grootste muur die je moet beklimmen, is degene die je in je hoofd bouwt”.
Zelf ben ik heel erg geneigd om te klimmen met mijn kracht, terwijl de instructeur liet zien, hoe je veel efficienter kan klimmen, zonder dat het een olympische kracht workout is, met hele simpele tips en voorbeelden. Zo blijf je leren en je mindset adaptief houden.
Door deze tips klom ik zeker veel rustiger, meer controle, verloor veel minder energie en daardoor meer klimplezier. Overigens vond ik wel weer heel fijn dat ik al twee keren geklommen had. Nu had ik de gelegenheid om meer te richten op efficientie, het beter luisteren naar de instructies en minder gericht op het poweren (mijn oude gedrag).
Ook hier was ik blij mee dat ik al eerder boven ben geweest om daarboven vervolgens alles los te laten, naar beneden te lopen en ondertussen het totale vertrouwen moet hebben in je klimbuddy & the gear. Dat alles loslaten daarboven is een mooi momentje. Alles bij elkaar een topervaring en altijd fijn om te leren van een ervaren professional.
Hier zie je op de foto een stuk van het zogeheten outdoor (voorklimmen)klimmen. Ook een indruk van het klimcentrum van binnen en tot slot ons cursusgroepje samen met de instructeur. Dank dit te mogen meemaken. We gaan voor ons klimvaardigheidsbewijs van NKBV zodat we iig overal mogen klimmen in Nederland. Alles bij elkaar vonden wij het de moeite waard om te klimmen bij Klimcentrum Monte Cervino Bergschenhoek, warm ontvangst, kennis en inzichten mogen op doen van een vaardig instructeur en wij vonden het ook gezellig met ons groepje.
Klik hier voor ons
This is default text for notification bar