Wat is Pencak Silat?

Wat is Pencak Silat?

22 juli 2021 0

Silat is de verzamelnaam voor een klasse van inheemse krijgskunsten uit de Nusantara en omliggende geoculturele gebieden van Zuidoost-Azië. Pencak staat voor: beweging met gecontroleerde, soepele lichaamsbeheersing, die sierlijk is. Silat staat voor: bliksemsnelle beweging, gebaseerd op hardheid met als doel verdediging, neutralisering en tegenaanval. Beoefenaars worden pesilat genoemd.

De basis van Pencak Silat is zelfverdediging. Pencak Silat is een verzamelnaam voor de Indonesische verdedigingskunst die tegen tweehonderd verschillende stijlvormen kent. Per streek zijn traditioneel verschillende stijlen ontwikkeld, die vaak lokale dieren imiteren.

Het pencak silat is in Indonesië sterk vermengd met mentaal spirituele elementen, waarbij fysieke en geestelijke ontwikkeling hand in hand gaan. In Europa is de fysieke kant het meest bekend.

Het woord silat wordt gebruikt door Maleis sprekende landen in heel Zuidoost-Azië, maar heet officieel Pencak silat in Indonesië. De term Pencak silat werd wereldwijd overgenomen met betrekking tot silat dat wordt beoefend als professionele wedstrijdsport, vergelijkbaar met Wushu.

Combat Silat (Raw Silat)(omvat armed and unarmed combative methods) is een vechtvorm voor het hele lichaam die naast wapens ook slagen, worstelen en gooien omvat. Elk deel van het lichaam wordt gebruikt en wordt aangevallen. Pencak silat werd niet alleen beoefend voor fysieke verdediging, maar ook voor psychologische doeleinden.

Wat is Kun Tao? Wat is Tarung Derajat? Wat is Pukulan? Welke vechtsporten zijn er? Vechtsporten en vechtkunst hetzelfde? Wat is CQC? Wat is KNIL? Wat zijn jungletrainingen? Wat zijn Military Martial Arts? Wat is de Blitzkrieg tactiek? Wat is accelerated response? Wat betekent ijzeren vuisten training? Wat is CCT?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar