Wat is Tarung Derajat?

Wat is Tarung Derajat?

4 januari 2024 0

Tarung Derajat is een hybride fullcontact krijgskunst uit Indonesië, gecreëerd door Haji Achmad Dradjat. Hij ontwikkelde de technieken door zijn ervaring als straatvechter in de jaren zestig in Bandung. Tarung Derajat wordt officieel erkend als een nationale sport en wordt gebruikt als basistraining voor krijgskunsten voor de Indonesische strijdkrachten en de Indonesische nationale politie.

“Aku Ramah Bukan Berarti Takut, Aku Tunduk Bukan Berarti Takluk”, is het motto van de krijgskunst, wat zich vertaalt naar “Ik ben vriendelijk, maar het betekent niet dat ik bang ben, ik buig, maar het betekent niet dat ik me overgeef.”

Hoewel Tarung Derajat de nadruk legt op stoten en trappen, richt het zich ook op worstelen en vegen, wat ook in de trainingsmethode is opgenomen. Als stand-up krijgskunst kreeg Tarung Derajat de bijnaam “BOXER”. Een beoefenaar van TD heet Petarung, wat zich in het Engels vertaalt naar ‘vechter’. De belangrijkste principes van Tarung Derajat zijn: kracht, snelheid, nauwkeurigheid, moed en vasthoudendheid.

Sinds de jaren negentig is Tarung Derajat verfijnd voor sport. In 1998 werd de organisatie Tarung Derajat officieel lid van KONI. Sindsdien heeft Tarung Derajat een plek in Pekan Olahraga Nasional, een nationale multisportcompetitie die elke vier jaar wordt gehouden. Tarung Derajat hoofdvereniging KODRAT (Keluarga Olahraga Tarung Derajat) heeft nu suborganisaties in 22 provincies in Indonesië.

Tarung Derajat werd geïntroduceerd als tentoonstellingsnummer op de Zuidoost-Aziatische Spelen van 2011 in Palembang, Indonesië. Er werd voorgesteld dat Tarung Derajat zou worden opgenomen op SEA GAMES 2013 in Myanmar, maar het werd later geannuleerd.

Welke vechtsporten zijn er? Vechtsporten en vechtkunst hetzelfde? Wat is Kun Tao? Wat is het verschil tussen Kendo, Kempo and Kenpo? Wat is Raw Silat? Wat is Pencak Silat? Wat is Pukulan? Wat betekent ijzeren vuisten training? Wat is CQC? Wat is KNIL? Wat zijn jungletrainingen? Wat zijn Military Martial Arts? Wat is CCT?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar