Wat is het verschil tussen Kendo, Kempo and Kenpo?

Wat is het verschil tussen Kendo, Kempo and Kenpo?

21 september 2021 0

Kenpo is een Japanse term die wordt gebruikt om te verwijzen naar veel verschillende vechtsporten en daarom een ​​algemene term is. Er is geen verschil tussen Kenpo en Kempo en beide verwijzen naar hetzelfde kanji-woord dat wordt gebruikt voor verschillende vechtsporten uit Japan. De karakters worden fonetisch als kenpo geschreven en als kempo uitgesproken. Het is niet verwonderlijk dat naast de officiele schrijfwijze kenpo ook de schrijfwijze kempo ingeburgerd is geraakt. De weg van de vuist staat voor de vechtkunst, waarbij zowel handen als voeten worden gebruikt die zijn oorsprong heeft in China. Vaak worden de kloosters Shaolin en Wu Dan genoemd als de plaatsen waar de vechtkunst zijn grootste ontwikkeling heeft doorgemaakt.

Eeuwen terug is de kennis over deze vechtkunst verspreid naar omliggende gebieden zoals het eiland Okinawa (Japan) en Indonesië. In deze landen werd de vechtkunst verder ontwikkeld en vermengd met inheemse vechtkunsten zoals het Pencak Silat in Indonesië, waar Chinese vechtkunst wordt aangeduid met de term Kuntao. Kendo is een Japanse zwaardvechtkunst die in de 16e eeuw is ontwikkeld om een groot aantal verschillende technieken te verenigen. Het moderne kendo is echter pas in de tweede helft van de 20e eeuw ontwikkeld. Een beoefenaar van de sport wordt kendoka genoemd. Kendo wordt vandaag de dag wereldwijd beoefend. Kendo is in het Westen veel minder bekend dan andere Japanse krijgskunsten. Tegenwoordig vallen vechtsporten als Karate, Judo, Kendō en Jujutsu (Jiujitsu, ju-jitsu of jioe-jitsoe) onder de vormen van martial arts.

Welke vechtsporten zijn er? Vechtsporten en vechtkunst hetzelfde? Wat betekent ijzeren vuisten training? Wat is Pencak Silat? Wat is Pukulan? Wat is CQC? Wat is KNIL? Wat zijn jungletrainingen? Wat zijn Military Martial Arts? Wat is Raw Silat? Wat is Tarung Derajat? Wat is Ditangquan?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar