Wat doet een conflictcoach?

Wat doet een conflictcoach?

1 april 2024 0

Conflict coaching is een vorm van bemiddeling. Conflictcoaching is het begeleiden van een of meerdere conflictpartners in een conflict. Het doel van de coaching is het ontwikkelen van conflictvaardig gedrag. Een onafhankelijke coach gaat samen met jou en de andere partij op zoek naar een oplossing voor een probleem.

Om leren gaan met spannende situaties goed te hanteren met positieve resultaten, zonder de belangen van de ander uit het oog te verliezen en de relatie te verstoren. De oplossing moet voor alle partijen aanvaardbaar zijn.

Linksom of rechtsom, mensen verschillen van elkaar en in veel samenwerkingssituaties bestaan ook verschillende belangen, dat zal altijd zo blijven. Conflicten liggen altijd wel op de loer. Conflicthantering is geschikt voor jou wanneer je jouw conflictvaardigheden wil vergroten, effectiever met een conflict wil omgaan en meer inzicht wil hebben hoe het nu precies werkt bij conflicten.

Wat is een coach? Is een agressietrainer hetzelfde als een agressiecoach? Wat is een agressiecoach? Wat is geweldbeheersing? Wat is mental coaching? Wat is een weerbaarheidstrainer? Wat is een straatcoach? Wat is gevaarsbeheersing? Wat is deëscaleren? Wat is de oorzaak van ergens te snel agressief op reageren? Wat is assertief communiceren? Wat is een geweldsuitbarsting? Wat is valse sympathie? Is agressie ook communicatie? Wat is een ruziemodel? Waarom schamen we ons om te huilen?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar