Leer van je afbijten! Hoe doe je dat?

Leer van je afbijten! Hoe doe je dat?

25 april 2022 0

Leer van je afbijten! Leer loslaten! Laat niet over je heen lopen! Kom voor jezelf op! Je bent te lief! Allemaal goedbedoelde adviezen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Kun jij van je afbijten als het echt nodig is? Wat is van je afbijten? Meer assertief gedrag tonen begint bij meer zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen is de basis van assertiviteit. Dat leer je niet even in 10 minuten. Stap voor stap is goed genoeg.

Of het nu gaat om een gerecht terug te sturen wat koud is in een restaurant, wat warm had moeten zijn, omgaan met kritiek, een sollicitatie gesprek of een discussie op je werk. Laat dingen gaan zoals jij dat wilt, zoals ze horen te gaan en dat het op een eerlijke manier gaat. Duidelijk zijn, grenzen stellen en daarmee goed voor jezelf zorgen is een goed uitgangspunt. Zorg ook dat je de ander blijft respecteren en houd het netjes. Veel dingen worden bepaald door de manier hoe jij je opstelt tegenover een ander.

Met de ‘verhuftering‘ van vandaag de dag moet je enigszins van je afbijten om niet over je heen te laten walsen. Dat vraagt dus om zelfverzekerdheid. ‘Van je afbijten’ is net zo goed een gesprek voeren en daarin bij je eigen standpunt blijft, ook als je nee zeggen moeilijk vindt. Bekijk hier onze pagina Leer van je afbijten.

Wat is assertiviteit? Kan ik mijn kwetsbaarheid omzetten in kracht? Wat is veranderingsbereidheid? Hoe train ik mijn mentale weerbaarheid? Is er verschil tussen weerbaarheid en zelfverdediging? Waarom is zelfbeheersing belangrijk? Wat is levenskunst?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar