Zijn vitaal en fit zijn hetzelfde?

Zijn vitaal en fit zijn hetzelfde?

25 mei 2022 0

Fysieke fitheid is niet hetzelfde als vitaliteit? Is fit niet hetzelfde als gezond? Fit zijn en vitaal zijn, zijn verschillende dingen. Scherper gesteld nog: ‘fit zijn’, ‘vitaal zijn’ en ‘gezond zijn’ worden in de meeste gevallen onterecht door elkaar gebruikt. De verschillende betekenissen geven ook aan dat iedereen een ander idee, gevoel of mening heeft bij één van deze definities’. Het is natuurlijk niet helemaal gek dat deze definities door elkaar worden gebruikt. Je hebt de definitie, maar ook oude definities en vervolgens weer nieuwe en daar kleven ook weer kanttekeningen aan en zo ontstaat het ook. Linksom of rechtsom, vandaag de dag wil nagenoeg iedereen vitaliteit, gezondheid en fitheid naar zijn of haar hand zetten.

  • Gezondheid: Gezondheid is een toestand van algeheel welbevinden waarin er geen sprake is van lichamelijk letsel of ziekte. Gezondheidswinst wordt al bereikt met activiteiten met een lage tot matige intensiteit. Wandelen, fietsen en traplopen leveren al gezondheidswinst op.
  • Fitheid: Over het algemeen is fysieke fitheid een verscheidenheid aan activiteiten of activiteiten die het lichaam kunnen voeden door te sporten. Fysieke fitheid heeft een zeer positieve invloed op je leven en gezondheid. Fitheidverbeteringen realiseer je niet met matig intensief bewegen. Daar moet je meer voor doen.
  • Vitaliteit: Draait om de energie en de kracht waarmee mensen emotioneel, fysiek en mentaal in het leven staan. Een vitaal persoon heeft een duidelijke wilskracht, beschikt over energie, lichamelijke kracht en weerbaarheid.

Iedereen heeft het bij continue over fitheid, fit worden, vitaal zijn, in shape zijn, het is onderhand meer dan een trend geworden! Eigen regie nemen en verantwoordelijkheid nemen over één van deze definities. Wat is het verschil tussen bewegen, sporten en trainen? Zijn gezond en fit zijn hetzelfde? Waar haal ik mijn benodigde energie vandaan? Is er een relatie tussen fysieke en mentale gezondheid? Wat is vitaliteit of vitaal zijn? We willen allemaal fit zijn, maar waarom?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar