Wat is vitaliteit of vitaal zijn?

Wat is vitaliteit of vitaal zijn?

25 mei 2022 0

Vitaliteit is afgeleid van het Latijnse woord ‘vita’, wat leven betekent. Vitaliteit wordt omschreven als levenslust of levenskracht. Noem het je geestelijke en lichamelijk conditie. Vitaliteit draait om de energie en de kracht waarmee mensen emotioneel, fysiek en mentaal in het leven staan. Een vitaal persoon heeft een duidelijke wilskracht, beschikt over energie, lichamelijke kracht en weerbaarheid. Er zijn veel manieren om vitaal te blijven. Vitale mensen zijn energiek, fit, ontspannen en bevlogen. Vitaal zijn, vitaliteit, heeft vooral te maken met energie. Zowel lichamelijke als mentale (energie), maar ook het fijne en ‘sterke’ gevoel dat daarbij hoort. Lichamelijk vitaal blijven? Hoe doe je dat? Dit kan door goed voor jezelf te zorgen.

Een sterk immuunsysteem is ook erg belangrijk bij vitaliteit. Een gezonde en actieve leefstijl levert hieraan een belangrijke bijdrage: gezond eten, voldoende bewegen, niet roken en een goede nachtrust zijn voorbeelden van factoren die bijdragen aan vitaliteit. Laten we eerlijk wezen, je kunt natuurlijk niet overal invloed op hebben en iemand kan ook overvallen worden door bepaalde omstandigheden. Breng jezelf en je leven in beweging, ga lekker naar buiten, beweeg, adem bewuster, geef jezelf alle ruimte, durf offline te zijn en vergeet vooral niet te lachen.

Leef zo goed als mogelijk bewust en maak de juiste keuzes voor je lichaam. Denk vooral in mogelijkheden in plaats van in beperkingen.

Wat is levenskunst? Zijn vitaal en fit zijn hetzelfde? Wat is mentale gezondheid? Heeft leefstijl invloed op je mentale en fysieke gezondheid? Is er een relatie tussen fysieke en mentale gezondheid? Neem ik genoeg tijd om te ontladen? Zijn gezond en fit zijn hetzelfde? Hoe leef je gezond? Moe, lusteloos en futloos? En nu? Wat is persoonlijke veerkracht? Hoe geef ik mijn immuunsysteem een boost? Wat vertelt lichaamstaal?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar