Wat doet een familieopstelling met je?

Wat doet een familieopstelling met je?

3 februari 2024 0

Een opstelling is een visualisatie van het patroon en de bijbehorende dynamiek waar je mee te maken hebt. Dit kan gaan over zowel je privé- als professionele leven.

Een familieopstelling is een krachtige en uiterst effectieve manier om de onderbewuste sociale structuur in jouw familie uit te beelden, het inzichtelijk maken en aan de slag te gaan met jouw (psychische) klachten. Het kan je helpen om bepaalde patronen te doorzien en te doorbreken.

Tijdens een familieopstelling kijk je, onder begeleiding van een psycholoog of therapeut, naar personen en gebeurtenissen binnen jouw familiesysteem die met elkaar verbonden zijn en van invloed kunnen zijn op het verleden. Maar ook op het heden en de toekomst.

Het maken van een familieopstelling is een vorm van alternatieve psychotherapie die in West-Europa geherintroduceerd werd door de Duitser Bert Hellinger. Hij kwam als West-Europeaan in aanraking met deze werkwijze toen hij als missionaris in Zuid-Afrika werkte.

Een familieopstelling kan jou helpen inzicht te krijgen in waarom je dingen doet zoals je ze doet. Tijdens een opstelling worden alle elementen van het krachtenveld van jouw vraag of vastgelopen proces in kaart gebracht. De begeleider van de opstelling moet wel goed opgeleid zijn en heel goed weten wat hij of zij doet. Weet je dat niet, dan kan een opstelling een verkeerd effect bereiken.

Wat is pijn? Wat betekent regressie in de psychologie? Vechtsport als therapie: wat is dat? Heb je invloed op je eigen mindset? Wat is een adaptieve mindset? Wat is zelfgedreven motivatie? Is er verschil tussen lichamelijke en mentale vermoeidheid? Wat is mental stretching? Wat is een mentale reset? Wat houdt mentale weerstand in? Wat is mentale gezondheid? Hoe train ik mijn mentale weerbaarheid? Heeft leefstijl invloed op je mentale en fysieke gezondheid? Is er een relatie tussen fysieke en mentale gezondheid? Toe aan rust? Waardoor ontstaat mentale- en emotionele uitputting?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar