Wat zijn de grootste problemen van deze tijd?

Wat zijn de grootste problemen van deze tijd?

2 januari 2022 0

Problemen van deze tijd slurpen energie en we leven vandaag de dag in een wereld van uitkomsten. We hebben dit niet altijd even goed door. Allerlei soorten en maten van keuzestress en dilemma’s, slapeloosheid, te veel info & such & more.

Problemen van nu vragen om een oplossing van deze tijd. Iedere dag start met energie en elk mens heeft een bepaalde hoeveelheid energie voorradig die verbruikt kan worden. Is deze energievoorraad op, dan moet de mens opnieuw opladen door te rusten, hersteltijd in te plannen en/ of te slapen. Dat zogeheten opladen steeds minder goed zo blijkt. Men heeft tegenwoordig steeds meer moeite om grip te houden op hun leven.

  • De snelheid van de maatschappij neemt steeds meer toe;
  • De hoeveelheid informatie verdubbelt;
  • Onze grootste BFF zijn onze smartphones geworden;
  • Sociale media die bijna een perfectionistische norm eisen van de mens op veel gebieden in ons leven;
  • Gezond eten is duurder dan fastfood-troep en energy drankjes;
  • We zijn liever lui dan moe. Specialisten geworden in veel niksdoen en het vooral niet willen doen. Bewegen en voldoende mentaal opladen is er niet meer bij.

Maar wat dacht je van een onderwerp als overgewicht? Nog nooit zijn er sinds de jaren tachtig zoveel sportscholen geweest, terwijl het overwicht van de mens van vandaag de dag een behoorlijk groot probleem aan het worden is.

Bewegen is aan de andere kant iets waar we met z’n allen steeds allergischer voor aan het worden zijn, met al dat elektrisch fietsen. Gewoon analoog fietsen is er bijna niet meer bij. Wat dacht je van het zogeheten bingen (lees: langdurig voor de tv hangen door reeksen van series te kijken). Dat is ook een enorme showstopper voor elke gezonde leefstijl die je maar kunt bedenken.

Denk ook aan zoiets als ‘bel-angst’ wat vandaag de dag een issue is. Appen is het nieuwe bellen en steeds minder personen willen nog bellen, maar appen of mailen en hooguit voicemessages sturen. Iedereen wil van alles zijn, maar niemand wil het echt worden. We leven in een tijd zoals je vroeger zei: “De beste stuurlui staan aan wal.” We zijn liever lui dan moe. Iedereen wil overal wat van vinden en laten we ons graag afleiden door allerlei soorten en maten van sociale media en bijbehorende notificaties, reminders en meldingen.

Ontwikkel een andere mind-set. Vraag je elke dag kort af: “Wat ben ik aan het doen?”, “Hoe ben ik dit aan het doen?” en “Hoe had ik het graag willen doen?” Ontwerp routines (=discipline), die dit consistent tot leven wekken. Liever elke dag een beetje het juiste doen, dan een hele tijd niets doen en dan proberen de schade in te halen.

Wat betekent verhuftering? Waarom zijn we tegenwoordig zo snel afgeleid? We willen allemaal gelukkig zijn, maar waarom? Wat is quitter-gedrag? Is overgewicht in Nederland een groeiend probleem? Zijn energiedrankjes schadelijk? Is een e-bike slecht voor mijn conditie? Is eten uit de airfryer gezond? Wat is de keerzijde van sociale media? Wat is bingen? Hoe komt het dat de verharding in onze samenleving toeneemt? Waarom zit Dutch Unlimited Martial Arts niet op sociale media? Waarom is langdurig zitten ongezond en onproductief? Waarom ben ik niet meer gemotiveerd? Is Nederland klaar voor oorlog?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar