Waarom zit Dutch Unlimited Martial Arts niet op sociale media?

Waarom zit Dutch Unlimited Martial Arts niet op sociale media?

12 januari 2022 0

Social media is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Dat is een ding wat zeker is. Als je goed kijkt en luistert vanuit verschillende invalshoeken, dan (b)lijkt sociale media ook zeker niet de plek te zijn voor vriendelijkheid en positiviteit. Ook verdienen de alsmaar groeiende agressie en intimidatie op sociale media ook geen schoonheidsprijs. Je kunt jezelf ook heel simpel afvragen wat het jezelf netto onderaan de streep brengt en wat nu écht jouw grote voordelen zijn van sociale media.

Wat je doorgaans met grote regelmaat ziet, is dat een ieder een beste online versie van zichzelf creëert. Continue in een soort hot-standby-modus om een selfie te moeten maken om te laten zien hoe geweldig we het wel niet hebben of waar we heel succesvol in zijn. Ook leven we in een tijd dat iedereen overal iets van moet vinden, vervolgens dit moet delen en zijn we heel druk met het ronselen van likes. De kloof tussen de virtuele wereld van social media en het dagelijks leven is daarmee ook best groot.

Sociale media lijkt hiermee ook geen goede afspiegeling van de realiteit te zijn, ook al lijkt het heel open en eerlijk. Sociale media brengt een overload aan prikkels. Deze prikkels raakten ons niet meer, we zochten die prikkels ook niet meer op en gaven ons geen voldoening meer. Alles bij elkaar ‘social-media-moe’ geworden. Daarnaast ook nog eens een behoorlijk tijd-en energie-rovende klus om het één en ander bij te houden. Deze tijd besteden en investeren wij liever in ‘mens tot mens’-contacten in reallife aan onze eigen gepassioneerde sporters en hun missie en passie.

Ik word online gepest door een anoniem account: wat kun je eraan doen? Waarom moet je jezelf niet via andermans ogen beoordelen? Verdoen we onze tijd met overal wat van te vinden? Waarom zijn we tegenwoordig zo snel afgeleid? Wat betekent verhuftering? Wat is de keerzijde van sociale media? Waarom zitten miljarden mensen op sociale media? Wat zijn de grootste problemen van deze tijd? Wanneer heb je last van je ego? Hoe kan ik omgaan met online agressie? Wat betekent publiekelijk voor de leeuwen gegooid worden of afgeslacht worden in de media? Is het strafbaar om iemand te filmen? Hoe ga je om met de AVG? Wat is kopschoppen? Is geweld een taal? Wat is valse sympathie?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar