Wat betekent publiekelijk voor de leeuwen gegooid worden of afgeslacht worden in de media?

Wat betekent publiekelijk voor de leeuwen gegooid worden of afgeslacht worden in de media?

6 februari 2023 0

Publiekelijk voor de leeuwen gegooid worden of afgeslacht worden in de media kan je verrassen en je verlammen. Het begrip ‘iemand voor de leeuwen gooien’ heeft twee verschillende betekenissen:

  1. Straf uit de Romeinse tijd, ontleend aan keizer Nero, waarbij christenen en andere gevangenen in een arena met hongerige leeuwen of andere wilde dieren werden gebracht om verscheurd te worden.
  2. Iemand onvoorbereid en in het openbaar blootstellen aan een kritisch publiek of aan een situatie die hij of zij mogelijk niet aankan.

Publiekelijk voor de leeuwen gegooid worden of afgeslacht worden in de media is een situatie van vernedering waarbij men zich door een daad van een ander of door de omstandigheden klein en minderwaardig voelt. Tijdens heftige emoties is het sterker om pas na een paar dagen te reageren. Zodat je niet meteen reageert op een manier waar je achteraf spijt van krijgt.

Ik word online gepest door een anoniem account: wat kun je eraan doen? Wat is de keerzijde van sociale media? Is het strafbaar om iemand te filmen? Hoe kun je reageren als iemand je vernedert? Kun je aangifte doen van bedreiging via social media? Waarom zit Dutch Unlimited Martial Arts niet op sociale media? Wat is sociale veiligheid? Waarom zitten miljarden mensen op sociale media? Waarom moet je jezelf niet via andermans ogen beoordelen? Waarom zijn we tegenwoordig zo snel afgeleid? Verdoen we onze tijd met overal wat van te vinden? Wat doet stress met goed fatsoen? Gaan mannen en vrouwen anders om met stress? Wat is valse sympathie?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar