Hoe ga je om met de AVG?

Hoe ga je om met de AVG?

22 maart 2024 0

Sinds de invoering van de Algemene Wet Gegevensbescherming (AVG) in 2018 worstelen organisaties nog altijd met de vraag hoe om te gaan met persoonsgegevens en vertrouwelijke data. De Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) geeft regels over de bescherming van persoonsgegevens in de Europese Unie en is in Nederland rechtstreeks van toepassing.

Deze training Privacywet AVG stelt je in staat privacy gerelateerde vraagstukken te doorgronden en hierover een onderbouwd advies te geven. Je leert stap voor stap hoe je vanuit de AVG dient om te gaan met privacyvraagstukken, hoe je kennis deelt en informatie uitwisselt zonder hierbij inbreuk te maken op de privacy. Aan de hand van de theorie en praktijkvoorbeelden wordt je meegenomen in de regels die de AVG en de wetten. Je leert wat je moet regelen in je organisatie.

Daarnaast krijg je inzicht in de wijze van handhaving, de rol en bevoegdheden van de privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wat is een VCP? Wat is een VPI? Wat is een API? Is het strafbaar om iemand te filmen? Wat is doxing? Wat is mass surveillance? Wat is digitale zelfverdediging? Hoe kan ik omgaan met online agressie? Kan ik online pestkoppen bestrijden? Wat is de keerzijde van sociale media? Wat is Centrum Veilige Sport Nederland? Wat doet een vertrouwenspersoon niet? Wie mag geen vertrouwenspersoon zijn? Wat is een ordegesprek?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar