Wat is digitale zelfverdediging?

Wat is digitale zelfverdediging?

3 maart 2022 0

Online weerbaarheid en digitale privacy worden verkregen door eenvoudige keuzes en wat kennis en is vandaag de dag erg belangrijk. Een slot op de deur en gordijnen voor de ramen zijn de normaalste zaak van de wereld. “Met ‘Digitale Zelfverdediging’ wordt je bewust hoe het internet werkt, wat je zelf kunt doen om je te beschermen en om kennis over online veiligheid makkelijk toe te passen in je dagelijkse leven. Maar in het digitale leven staat de deur altijd open en hebben we geen gordijnen. Dat maakt ons kwetsbaar.

Nu zijn menselijk fouten natuurlijk nooit helemaal te voorkomen. Als je je bewust bent van de gevaren en weet hoe je moet handelen, bent je de beste verdediging tegen cybercriminelen en verkleint je de kans op ellende door onvoorzichtigheid. Daar kan geen firewall tegenop. Gelukkig is het helemaal niet zo moeilijk om jezelf beter te beschermen en iedereen kan het leren. Alertheid en gezond verstand kunnen veel ellende voorkomen.

Ik word online gepest door een anoniem account: wat kun je eraan doen? Wat is doxing? Is het strafbaar om iemand te filmen? Kun je aangifte doen van bedreiging via social media? Kan ik online pestkoppen bestrijden? Wat is de keerzijde van sociale media? Waarom zit Dutch Unlimited Martial Arts niet op sociale media? Hoe kan ik omgaan met online agressie?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar