Is elektrisch fietsen ook sporten?

Is elektrisch fietsen ook sporten?

7 september 2022 0

Je ziet ze overal: e-bakfietsen, elektrische stadsfietsen, speed bikes … als je de trendwatchers mag geloven, dan rijden we straks allemaal op een e-bike. Van fietsen kun je niet echt spreken, dat lijkt mij zonder toelichting meer dan duidelijk. En dan te weten dat Nederland zo plat is als een dubbeltje. Mocht je om wat voor reden dan ook fysiek beperkt zijn, of gewoonweg te lui bent om te moeten trappen, dan kan een e-bike een goede uitkomst bieden.

En dan ook van die figuren op zo’n e-apparatus, met een volledig professioneel sporttenue aan, helemaal klaar om maximaal te gaan trainen voor hun olympische topprestatie zonder te hoeven trappen. Een e-bike, zorg of zegen? Een oplossing of een groot probleem? “There are no shortcuts. Work hard, be patient, consistent and never give up”. Een elektrische fiets komt puur op kracht van de motor vooruit, hierbij is trappen dus niet altijd noodzakelijk. Het kost namelijk veel minder moeite!

De e-bike kan best voor hoop mensen met een fysieke beperking wel degelijk hun bewegingsvrijheid vergroten, zolang we het maar niet gaan zien als een serieuze manier om je conditie te verbeteren. Om je conditie te vergroten zul je écht moeten werken, dus is een elektrische fiets volslagen nutteloos om conditie je te verbeteren. De fiets doet het meeste werk. Een elektrische fiets is dus zeker een absolute afrader voor de serieuze sporter!

Is een e-bike slecht voor mijn conditie? Wat moet ik weten over de elektrische fiets? Hoe komt het dat jongeren minder bewegen?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar