Wat is (CSR) Combat Stress Reaction?

Wat is (CSR) Combat Stress Reaction?

17 mei 2022 0

Combat stress reaction (CSR), ofwel gevechtsstress, is een term die binnen het leger wordt gebruikt voor een medisch probleem dat sommige soldaten overkomt als gevolg van het oorlogstrauma. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd vanwege het enorme aantal veteranen dat symptomen ervaarde de diagnose gevechtsstressreactie in het leven geroepen. Ook bekend als “gevechtsvermoeidheid”, “gevechtsvermoeidheid” of “gevechtsneurose”, heeft het enige overlap met de diagnose van acute stressreactie die wordt gebruikt in de civiele psychiatrie. Het is historisch gekoppeld aan shellshock en kan soms leiden tot posttraumatische stressstoornis. Deze term kan worden toegepast op elke stressreactie in de omgeving van de militaire eenheid.

Veel reacties lijken op symptomen van een psychische aandoening (zoals paniek, extreme angst, depressie en hallucinaties). Gevechtsstress is vooral een aandoening die veel voorkomt bij degenen die actief betrokken zijn bij oorlog of strijd. PTSS gaat vooral over een ieder die is blootgesteld aan elk type trauma dat niets met strijd te maken heeft. Zelfs degenen die zijn onderworpen aan fysiek of ernstig mentaal misbruik kunnen tekenen van PTSS vertonen, net als soldaten in het gevechtsfront die zijn onderworpen aan fysiek en emotioneel trauma aan het gevechtsfront. Gevechtsstress kan een beperkte tijd duren, terwijl PTSS aanzienlijk langer kan duren.

Wat is actie-intelligentie? Wat is gevechtsbereidheid? Kun je gevechtsbereidheid trainen? Wat is de betekenis van het SAID-principe? Wat is de Blitzkrieg tactiek? Wat is HSRT? Wat is reality based self defense training? Wat is milling? Wat doet stress met je in een gevechtssituatie? Wat is accelerated response? Wat is voorwaartse actie? Wat is een adaptieve mindset?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar