Wat is reality based self defense training?

Wat is reality based self defense training?

19 februari 2022 0

(RBSD) Reality Based Self Defense training, ofwel praktijktraining die zich uitsluitend richt op realiteit gebaseerde zelfverdedigingsscenario’s en omstandigheden. Dat is iets wat je vandaag de dag veel hoort, net als bijvoorbeeld het begrip weerbaarheid. Weerbaarheid is écht meer dan alleen stoer en sterk zijn. Zo is dat ook met Reality Based Self Defense training. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Een op realiteit gebaseerd zelfverdedigingssysteem is utilitair richt zich op pragmatische oplossingen voor moderne problemen en hedendaagse conflictsituaties. Trainen tegen niet-conforme aanvallers, meerdere aanvallers en verrassingsaanvallers. Praktische zelfverdediging met de nadruk op zelfverdediging zonder regels. Scenariogebaseerde training is er om bewustzijn te ontwikkelen en om confrontatiemanagement en stressmanagement aan te leren.

Wanneer men geconfronteerd met angst en adrenaline, zijn zij doorgaans niet in staat om zichzelf te verdedigen. Er is geen ruimte voor ceremonies, tradities of onpraktische technieken en trainingsmethodologieën. Alleen herhaalde techniektraining is gewoon niet genoeg. Onze pijlers zijn: zelfvertrouwen, zelfredzaamheid, zelfverdediging, zelfbeheersing en gevechtsbereidheid.

Terugkomende op realiteit gebaseerde zelfverdedigingsscenario’s en omstandigheden. Dutch Unlimited Martial Arts traint al sinds jaar en dag buiten in weer en wind. Buiten sporten, dat is waarvoor we staan, daar is ook de échte realiteit, daar gebeurt het echte leven en de daarbij nodige ongemakken. Op een comfortabele manier binnen trainen op een zachte kunststof mat met lekker de verwarming aan op de blote voetjes is voor ons geen praktijktraining. Leren vallen op een mat is op geen enkele manier hetzelfde als vallen op een betonnen weg of stenen straat. Vechten en leren vechten op een nat geregende zandigere straat met je everyday life schoenen aan is niet hetzelfde als lekker veilig binnen in een dojo. We doen naar beste kunnen omstandigheden creëren die aansluiten op de realiteit. Dat is Dutch Unlimited Martial Arts en onze perceptie Reality Based Self Defense training.

Vechtsport als therapie: wat is dat? Wat is actie-intelligentie? Wat is Street MMA? Wat zegt de ethiek over zelfverdediging? Wat is padded assailant training? Wat zijn inzettrainingen? Wat zijn Military Martial Arts? Wat is LINE? Wat is HSRT? Wat is milling? Wat is (CSR) Combat Stress Reaction? Wat doet stress met je in een gevechtssituatie? Wat is accelerated response? Wat is CQC? Wat is ECQ of ECQC? Wat is iron mind conditioning? Wat is een melon striking ball? Wat is padded assailant training? Wat is hand-to-hand combat training? Wat is emergency readiness mindset?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar