Wat is padded assailant training?

Wat is padded assailant training?

10 februari 2022 0

Deze zogeheten gewatteerde aanvallerspakken (self defense training suit, combat simulation suit of self defense body armor) zijn een geweldig hulpmiddel om zo realistisch mogelijk te trainen. Geslagen worden is meestal niet leuk. Geslagen worden terwijl je een volledig gewatteerde aanvallerspak draagt, is nog niet geweldig, maar het is het wel waard om een zo realistisch mogelijk te trainen. De zogeheten (RBSD) Reality Based Self-Defense Training, ofwel praktijktraining onder realistische omstandigheden. Met deze gewatteerde aanvallerspakken is het een manier om die kloof te overbruggen. Deze “nep-aanvallers” zijn daarmee speciaal uitgerust met beschermende kleding, waardoor ze met volledige kracht op het hoofd, de nek, de lies en de romp kunnen worden geslagen.

Hiermee kun je een training neerzetten in zelfverdediging waarin een aanvaller benen en armen van een voorbijganger probeert te grijpen. Hiermee kun je aan krijgsvaardigheid werken voor veelvoorkomende aanvallen op straat. Met een padded assailant training kun je realistische omstandigheden en variabelen behandelen waarin een aanvaller met allerlei soorten attacks komt.

Het concept is eenvoudig: door te trainen onder de druk van een “echte” aanval raakt men gewend aan de stroom van emoties en fysieke symptomen die worden veroorzaakt door adrenalinestoten – snelle hartslag, schokken, zweten, droge mond – en is men vervolgens beter voorbereid; in het geval van een daadwerkelijke aanval registreert het lichaam “been there, done that” en kan het deze nieuw gevormde vaardigheden oproepen zonder te bevriezen, in paniek te raken of te bezwijken voor een schok. Zelfverdedigingstraining is niet one size fits all. Als de realiteit je confronteert, wil je er klaar voor zijn…

Wat is een melon striking ball? Wat is padded assailant training? Wat zijn inzettrainingen? Wat is reality based self defense training? Wat zijn Military Martial Arts? Wat is LINE? Wat is milling?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar