Wat is gevechtsvermijding?

Wat is gevechtsvermijding?

2 juni 2024 0

Het is heel menselijk om conflicten of ruzies te willen vermijden. Je bent een echte ‘conflictmijder’ of ‘gevechtsvermijder’. Velen vinden het spannend om confrontaties aan te gaan. Conflicten komen altijd en overal voor. Het is echter zo dat iedereen met conflicten te maken krijgt. Een conflict of een ruzie betekent van nature stress voor je systeem. Vormen van overlevingsreacties zijn vechten, vluchten, verstijven of bevriezen.

De eerste reactie is: we gaan vluchten. We doen alsof het er niet is.

Conflictvermijdend of gevechtsvermijdend zijn betekent dat jij bewust of onbewust bepaalde personen, interacties en omstandigheden uit de weg gaat, omdat je bang bent voor de mogelijk negatieve gevolgen. Je hebt (te) weinig motivatie om voor je eigen belangen op te komen en loopt daarom het liefst gewoon weg zonder te proberen om het conflict op te lossen.

Je opvoeding is zeer bepalend voor hoe je omgaat met conflicten. Het kan zijn dat je ouders zeiden dat je stil moest zijn en geen problemen moest maken. Het eerste wat je zou moeten doen als zich een probleem voordoet, is proberen het met woorden op te lossen of in kiem te smoren. Laat je ego je veiligheid niet in de weg staan. Een gevecht voorkomen is een gewonnen gevecht. Op een gezonde manier leren omgaan met conflicten is één van de beste investeringen die je kunt doen.

Geweld is nooit de oplossing, maar soms kun je een gevecht niet vermijden. “If you think you can survive a violent act without violence you’ve already lost.”.

Wat doet stress met je in een gevechtssituatie? Wat is actie-intelligentie? Wat is point of no return? Wat betekent strijdbaar zijn? Wat is gevechtsbereidheid? Kun je gevechtsbereidheid trainen? Gevechtsbereidheid training bij Dutch Unlimited? Wat is een hard pak slaag incasseren? Wat is emergency readiness mindset? Wat betekent face your demons? Zijn angst en dreiging hetzelfde? Hoe overwin je de angst om klappen te krijgen? Wat is de relatie tussen angst, spanning en pijn? Wat moet ik doen bij een straatruzie? Wat te doen bij een paniekaanval? Is er verschil tussen assertiviteit en ego? Wanneer heb je last van je ego? Is er een verschil tussen een gezond en ongezond ego? Is er verschil tussen zelfvertrouwen en ego? Wat doet een conflictcoach? Wat is een ruziemodel? Wat is een overlevingsreactie?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar