Wat is action beats reaction?

Wat is action beats reaction?

18 januari 2023 0

Preventief optreden (actie ondernemen nadat een dreiging is onderkend, maar voordat de dreiging kan worden uitgevoerd) is wettelijk toegestaan. Actie verslaat reactie is een vrij eenvoudig principe om te begrijpen en toe te passen. Anders gezegd is het proactief handelen.

Een praktisch voorbeeld van eenvoudige reactietijd is de “remlicht theorie”. je rijdt over de weg en je “observeert” de remlichten van de auto voor je die gaan branden. Dit is een “bekende stimulus” omdat je tijdens het rijden verwacht dat dit gebeurt en omdat je dit verwacht, heb je al een vooraf bepaalde reactie, namelijk je voet van het gaspedaal halen en de rem intrappen. Vanaf het moment dat we het remlicht observeren (aanvang van stimulus) tot het moment dat we onze voet van het gaspedaal beginnen te halen (aanvang van een reactie op stimulus) is er minder tijd verstreken dan wanneer we zouden reageren op een onbekende stimulus.

Onze reactietijd is langzamer wanneer we reageren op “onbekende prikkels”

Wat is actie-intelligentie? Wat is predictive profiling? Wat is directief handelen? Wat is crowd control? Wat is deëscaleren? Wat is reactiesnelheid? Wat is point of no return? Wat is een overlevingsreactie?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar