Is pure citroensap goed voor je?

Is pure citroensap goed voor je?

20 november 2022 0

Dat citroensap drinken gezond is, weet men al eeuwenlang uit ervaring. Een van de meest simpele dingen die we kunnen doen voor onze gezondheid is citroenwater drinken. Gezond, lekker, relatief goedkoop en zeer effectief! Deze friszuur smakende citrusvrucht onder andere goed is voor je:

 • Bloedvaten
 • Huid
 • Tanden en tandvlees
 • Energiestofwisseling
 • Botten
 • Zenuwstelsel
 • Concentratievermogen
 • Immuunsysteem
 • Energieniveaus

Drink een glas lauw water met het sap van (minimaal) een halve verse citroen (liefst bio.) Citroenzuur kan de werking van ons maagzuur versterken, waardoor het eten iets sneller verteert. Citroen is in staat urinezuur uit je gewrichten te verwijderen. Ophoping van urinezuur is één van de hoofdoorzaken van ontstekingen. Inmiddels is ook wetenschappelijk bewezen dat de antioxidant vitamine C uit citroensap kan bijdragen aan het bestrijden van vrije radicalen in je lichaam. Deze kunnen schade aan je cellen en weefsels veroorzaken. Reden genoeg dus, om citroensap onderdeel te maken van je voedingspatroon!

De schil van de citroen bevat net als het vruchtvlees en sap van de citroen diverse veel van de antioxidant vitamine C. De schil bevat zelfs meer dan 2 keer zo veel vitamine C als het vruchtvlees van de citroen. Bovendien is citroenschil een ontzettend goede bron van het mineraal calcium en bevat het veel vezels.

Citroensap drinken veel voordelen voor je gezondheid. Door elke dag een glaasje citroenwater te drinken, kun je voorkomen dat je ziek wordt. Ook zijn er nadelen of andere zaken die je moet weten voor je er een gewoonte gaat maken van citroensap drinken.

 • Puur citroensap is extreem zuur en tast daardoor je tandglazuur aan.
 • Sommige mensen zijn allergisch voor citrusvruchten en krijgen bij het drinken van het sap van deze vruchten last van allergische reacties.

Citroensap is heel gezond en zijn er weinig nadelige bijwerkingen van bekend. Maar ieder lichaam is anders en er zijn altijd uitzonderingen. Let dus goed op hoe jouw lichaam reageert op het drinken van citroensap. Citroensap geeft je immuunsysteem een ernome boost! Als je op zoek bent naar een makkelijke manier om je leven en je gezondheid te verbeteren, zoek dan niet verder. Je kunt jezelf heel makkelijk aanwennen om direct ’s morgens te beginnen met het drinken van citroenwater. Dat zal enorm veel effect hebben op je algehele gezondheid.

Is voeding mijn beste medicijn? Wat brengt gezond eten niet? Wanneer sla je door met gezond eten? Van welke eten krijg je energie? Wat is functioneel eten? Hoe leef je gezond? Is appelsap gezond? Waardoor is tomatensap gezond? Is vruchtensap gezond? Zijn groene smoothies echt gezond?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar