Waarom is komkommer goed voor je?

Waarom is komkommer goed voor je?

18 oktober 2023 0

Van een frisse adem tot een goede stoelgang: komkommer geeft je gezondheid op veel punten een boost! Wist je dat de komkommer tot de top drie behoort van meest gekweekte groente?

Een komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels. Voorbeelden hiervan zijn kalium en vitamine K. Deze vitamine is onder andere betrokken bij het goed verlopen van de stolling van je bloed en helpt daarnaast je botten sterk te houden. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand.

Komkommers zijn rijk aan verschillende soorten antioxidanten, zoals lignanen, tritrpenen en flavonoiden. Antioxidanten zijn chemische stofjes die helpen om de cellen te beschermen tegen dit proces, en vooral tegen de zogeheten ‘vrije radicalen’.

Komkommers bestaan voor meer dan 95% uit water en leveren slechts 13 kcal per 100 gram. Het is een gezonde en caloriearme groente. Tijdens het dieet is het toegestaan om onbeperkt komkommers te eten.

Je hebt altijd van alles een beetje nodig, zelfs van vet. Komkommer bestaat grotendeels uit water, wat je natuurlijk elke dag weer veel nodig hebt. Het komkommerdieet lijkt dus best een handig dieet, ware het niet dat je niet kunt leven op komkommer alleen.

Wat gebeurt er als je alleen fruit eet? Hoe activeer ik mijn spijsvertering? Hoe kan je snel lichaamsvet verbranden? Waardoor is tomatensap gezond? Van welke voeding krijg je energie? Wat brengt gezond eten niet? Zijn groene smoothies echt gezond? Wat is een sportquiche? Zijn fruitsuikers beter dan toegevoegde suikers? Waarom is taugé zo gezond? Wat is clean eating? Wat is een gevarieerd voedingspatroon?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar