Wat brengt gezond eten niet?

Wat brengt gezond eten niet?

12 maart 2022 0

Gezond eten is trendy en met gezond eten is natuurlijk niets mis. Maar wat moet je nu allemaal geloven? Vandaag de dag roept iedereen om je heen dat gezond eten dé belangrijkste sleutel is in dit leven. Een mooie gedachte die je veel rust kan geven. Persoonlijk kan ik zeer stekelig worden van figuren die verkondigen dat, als je maar gezond leeft en veel beweegt, je dan niet ziek wordt. Dat is natuurlijk 100,00% nonsens. De ene voedingsgoeroe roept het nog harder dan de andere en zo ook voor foodbloggers, vloggers en influencers. Niet te vergeten met alle berichtgevingen op Facebook timelines, in tijdschriften, op nieuwswebsites, televisie en de supermarkt, die elkaar tegenspreken. Gezond eten en een gezonde levensstijl kan per persoon verschillen. Denk simpel, gebruik je gezond boeren verstand en je zou jezelf het volgende kunnen afvragen:

  • Wat is gezond eten en gezond leven en is dat voor iedereen gelijk?
  • Zijn de personen om je heen die allemaal zo slecht eten en niet sporten allemaal zo chronisch ziek?
  • Zitten er grenzen aan het bereik van gezond eten?
  • Is men niet gewoon op zoek naar manieren om controle uit te oefenen op hun leven?
  • Is angst niet gewoon het draagvlak om maar zo ontzettend gezond te moeten willen zijn en geen ziektes te krijgen?
  • Is het allemaal wel zo giga-geweldig?
  • Is veel groente en fruit eten en veel sporten een garantie voor een gezond leven?
  • Overschatten we de rol van gezond eten?
  • Is een gezonde leefstijl een garantie voor een langer leven jaren in goede gezondheid?

Voeding is een van de weinige dingen waar we zelf vat op hebben. Dus is vaak dan de gedachte: door gezond te eten en flink te sporten kan ik het ultieme verschil maken in dit leven. Veganistisch, vegetarisch, rawfood, gewokt of gegrild, allemaal superhip en gezond. Gezond voedsel en sporten is absoluut géén ultieme oplossing voor een leven zonder ziekte! Daar heb ik als meervoudig sportinstructeur al decennia-lang genoeg échte reallife praktijkvoorbeelden van. Daarbij ben ik er al genoeg tegen gekomen, die een leven vol snacks achter de rug hebben, alleen troep eten en op de bank hangen. Die hebben geen enkel centje pijn of ellende en ook niet op latere leeftijd en zelfs langer leven dan gezonde personen. Dus zeg jij het maar.

Wat is een natuurlijke ontstekingsremmer? Hoe kan ik mijn zelfherstellend vermogen bevorderen? Genezen op eigen kracht, kan dat? Is jouw kokosproduct echt vegan? Worden we straks allemaal 100 jaar? Is overgewicht in Nederland een groeiend probleem? Wanneer sla je door met gezond eten? Heeft leefstijl invloed op je mentale en fysieke gezondheid? Hoe leef je gezond? Zijn wortels goed voor de ogen? Wat doet histamine in je lichaam? Wat is lactose-intolerantie? Wat mag je niet eten als je noten allergie hebt? Wat is verrijkte voeding? Welk fruit bevordert de stoelgang? Waar is appeldag goed voor? Is trainen in de kou een probleem?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar