Waarom is taugé zo gezond?
Waarschijnlijk eet jij taugé, gewoon omdat je het lekker vindt. Of misschien wel omdat het een knapperige bite geeft aan verschillende gerechten. Taugé dient in China vaak als vulling van een loempia. In Indonesië is het een geliefd onderdeel van een gado gado. Taugé, wordt ook wel tjapar of sojascheuten genoemd. Maar wist je dat taugé ook heel gezond is? Taugé behoort tot de kiemgroenten. Het bevat veel vitaminen en mineralen en is daarom heel gezond. Vooral voor vegetariërs, die spiermassa willen kweken, is taugé een ideale bron van eiwitten. In tegenstelling tot veel andere groentesoorten bevat taugé meer eiwitten dan koolhydraten. Daarnaast bevat het ook veel vitamines en voedingsstoffen, die je goede spiergroei alleen maar goede zullen doen. In principe kun je het rauw eten, mits je het heel goed wast onder stromend water. Kiemgroenten zijn eigenlijk gewoon jonge kiemplantjes van peulvruchten, granen of bladgroenten. Behalve dat deze groente weinig calorieën en koolhydraten bevat, zit taugé boordevol gezonde vitaminen en mineralen. Nog een belangrijk voordeel: taugé bevat veel vezels.