Wat is het verschi tussen Defendu, Defendo en Combato?

Wat is het verschi tussen Defendu, Defendo en Combato?

18 februari 2023 0

Drie afzonderlijke vechtsporten die door totaal verschillende personen zijn ontwikkeld.

Defendu (Close Quarters Combat System) was een British military martial arts ontwikkeld door William E. Fairbairn and Eric A. Sykes voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog. Het is een man-tegen-man-vechtsysteem gebaseerd op praktische ervaring vermengd met Jujutsu en boksen dat werd ontwikkeld om de gemeentelijke politie van Shanghai te trainen, en later in uitgebreide vorm werd onderwezen aan leden van het Office of Strategic Services en Special Operations Executive tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Defendo is een Canadese krijgskunst en een zelfverdedigingssysteem dat in 1945 door Bill Underwood is gecreëerd voor wetshandhavingsstructuren. Underwood had in 1910 Combato gecreëerd, een “niet-boksen of worstelen” ongewapend vechtsysteem dat hij onderwees in Montreal, Quebec, en Toronto, Ontario, en Defendo groeide uit dit systeem.

Combato, oorspronkelijk uit 1943, gemaakt door Bill Underwood tijdens oorlogstijd voor gebruik in close quarter combat. Dit unieke systeem is een krijgskunst en zelfverdedigingssysteem dat wordt gebruikt in de strijdkrachten, wetshandhaving en voor persoonlijke ontwikkeling. “Combato”-technieken kunnen door iedereen worden geleerd en zijn niet gebaseerd op fysieke kracht of atletisch vermogen. De gemiddelde persoon zal profiteren van de praktijk door praktische zelfverdedigingsvaardigheden te leren, maar ook zijn zelfvertrouwen en welzijn te vergroten.

Wat zijn Military Martial Arts? Wat is hand-to-hand combat training? Welke vechtsporten zijn er? Vechtsporten en vechtkunst hetzelfde? Wat is LINE? Wat is milling? Wat is accelerated response? Wat is CQC? Verschil tussen straatvechten en ringvechten? Is MMA hetzelfde als street fighting?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar