Wat is schaduwboksen met gewichten?

Wat is schaduwboksen met gewichten?

2 maart 2023 0

Schaduwboksen met gewichten is een prachtige trainingstechniek zo oud als de weg naar Rome. Wat ons betreft zijn de dumbbell punches een absolute aanrader.

De oude Griekse boksers trainden al honderden jaren voor Christus met verzwaarde banden aan hun handen en eenvoudige ijzeren en bronzen dumbells. Vanaf eind 18e eeuw, begin 19e eeuw begonnen boksers te werken met weerstandsbanden, veren en kabels met weerstand om stootkracht te vergroten. Sommige vechters traden destijds ook op als Sterke Man en gaven demonstraties van hun kracht door zware stenen op te tillen en hoefijzers met hun handen te buigen.

Shadow boxing with weights heeft zijn voordelen en beperkingen. Voordelen zijn:

  • Deze oefening is geweldig voor MMA-vechters om maximaal uithoudingsvermogen te krijgen. Het is zeer nuttig bij het vergroten van het uithoudingsvermogen van je armen.
  • Je maakt je training uitdagender.
  • Schaduwboksen terwijl je lichte gewichten vasthoudt, kan gunstig zijn om de stootactie te vertragen om je te concentreren op een optimale stoottechniek.
  • Schaduwboksen is echter een geweldige cardiotraining, een geweldige manier om cardio te verbeteren, overtollige calorieën te verbranden en de armen te versterken.
  • De halterstoten zijn een MMA-training die je kracht, snelheid en behendigheid verbetert. Halters voorkomen dat de handen openen tijdens schaduwboksen.
  • Als je regelmatig 3-5 rondes gedurende 3 minuten met een halter doet, zal je uithoudingsvermogen zeker toenemen.
  • Het is zeer gunstig voor het vormgeven en versterken van de spieren van je bovenlichaam.

Veel kracht- en conditiecoaches zijn tegen schaduwboksen met gewichten zijn niet voor deze oefening. De nadelen kunnen zijn:

  • De biomechanica en belasting niet worden overgedragen op een stoot.
  • Het verliezen van techniek en bewegingsbereik door te zware gewichten.
  • De impact van de rechte stoot is horizontaal en door gewicht toe te voegen trigger je ​​verticaal.

Het is echter belangrijk op te merken dat schaduwboksen met halters je niet van een zachte puncher in Mike Tyson zal veranderen. In de eerste sessie zal elke nieuwkomer in de bokssport zien hoe snel hun armen moe worden.

Weerstandsbanden kunnen worden beschouwd als een perfect alternatief voor lichte dumbbells, omdat ze dezelfde voordelen hebben. Verder kan je een gewichtsvest gebruiken om je lichaam te trainen tijdens het schaduwboksen. Wederom lijkt het gewicht minimaal, maar 3-minuten rondes op een hoge intensiteit zullen ervoor zorgen dat je ook hier echt het verschil van gaat merken.

Een bokstraining met gewicht is een zeer effectieve training die door fitnessliefhebbers en boksers voor zowel amateurs als professionals moet worden opgenomen vanwege de vele voordelen.

Kun je krachttraining en vechtsport combineren? Hebben vechtsporters krachttraining nodig? Hoe belangrijk is voeding rondom de krachttraining? Welke krachtsporten zijn er? Is fitness een krachtsport? Wat is muscle memory of spiergeheugen? Wat is de beste manier van krachttraining?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar