Wat is Shaolin Boxing?

Wat is Shaolin Boxing?

30 november 2021 0

Shaolin Boxing (Shaolin-boksen) is de korte vorm voor ‘Shaolin Temple Boxing Techniques’. Boksen in Shaolin-stijl verwijst over het algemeen naar de blote handvormen, wapenvormen en sparring.

Onder de blote handvormen vallen de “Seven Star Fist” en “Long Guard the Heart and Mind Gate Fist” op. Ze hebben niet veel bewegingen, maar beide zijn krachtig en praktisch. Ze hebben niet veel bewegingen, maar beide zijn krachtig en praktisch. Chinese bokssystemen zie je vaak in een tweedeling: hard versus zacht, extern versus intern, noordelijk versus zuidelijk, Wudang versus Shaolin. Shaolin Boxing kan worden onderverdeeld in vele systemen.

Bekijk hier de pagina Dutch iron fist Jacky met daarin uitdagende fists of steel training exercises waar je iron mind conditioning (lees: maximale motivatie) voor nodig hebt.

De meest voorkomende zijn Da Hong Boxing, Xiao Hong Boxing, Seven-star Boxing, Tong-Bi Boxing, Nian Huan Boxing, plum Boxing, Gun Boxing, Mind Boxing, Liu He Boxing, Arhat Boxing, Greeting Sun Boxing, enz. hebben een montage tot meer dan 200 bokssystemen. Als een middel tot spirituele discipline is het geïntegreerd in honderden scholen, waarbij de boeddhistische invloed van Chan de wijsheid erachter leidt.

Het onderscheid tussen noordelijk en zuidelijk boksen weerspiegelt de traditionele overtuigingen in China dat de krijgssystemen die zich in het noorden ontwikkelden (met behulp van de Chang-rivier [ook bekend als de Yangtze] als afbakening) de nadruk legden op trappen en langeafstandsaanvallen, terwijl zuidelijke systemen vertrouw op handtechnieken en gevechten op korte afstand. Het belangrijkste kenmerk van de noordelijke stijlen van Chinees boksen is dat de technieken gebruik maken van grotere acrobatische methoden en een grotere verscheidenheid aan traptechnieken. De bron van beide vechtstijlen werd verondersteld de boeddhistische Shaolin-tempel te zijn.

Wat betekent ijzeren vuisten training? Wat is milling? Wat is QPO-Boxing? Wat is bare knuckle boxing? Wat is Dirty Boxing? Wat is schaduwboksen met gewichten? Wat is 52 blocks fighting style? Welke vechtsporten zijn er? Vechtsporten en vechtkunst hetzelfde? Wat zijn bone crusher oefeningen?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar