Is bare knuckle boxing legaal?

Is bare knuckle boxing legaal?

10 augustus 2023 0

Bare Knuckle Boxing, BKB, heeft een snelle stijging in populariteit in zowel de VS als in het VK. De vraag is of BKB Bare Knuckle Boxing (boksen met blote knokkels) legaal is of niet.

Er zijn enkele nuances in de status van Bare Knuckle Boxing en de sanctionerende instanties vinden hier natuurlijk ook wat van.

En dus zijn er twee heel verschillende verhalen als we kijken naar de verschillende situaties voor de sport. Hoe zal het door de relevante autoriteiten worden behandeld, aangezien het in populariteit blijft groeien? En zal het in staat zijn om uit te breiden buiten de specifieke grenzen?

De sport heeft nog steeds de reputatie meedogenloos en volgens sommigen barbaars te zijn. Op vrijwel dezelfde manier als MMA, zal Bare Knuckel Boxing ongetwijfeld een zware strijd hebben. Terwijl het probeert voet aan de grond te krijgen in de reguliere populaire sportcultuur. Terecht of onterecht, het zal zijn tegenstanders hebben en zal dus ongetwijfeld hard moeten vechten om volledig erkend te worden door degenen aan de top.

Nu het momenteel in slechts één Amerikaanse staat is gelegaliseerd, is boksen met blote knokkels in het VK legaal, maar nog niet volledig gereguleerd. Hoewel de sport bijvoorbeeld legaal is in het Verenigd Koninkrijk, is Bare Knuckle Boxing niet officieel gereguleerd. Dus alle gevechten die plaatsvinden, gaan zonder vergunning.

Terwijl deze sport niet ieders dingetje is, zijn er legio hardcore vechtsportfans geboeid door de puurheid van boksen met blote knokkels.

Wat is bare knuckle boxing? Wat betekent last man standing? Wat is Lethwei? Wat is bare knuckle training? Wat is (KOTS) King Of The Streets? Wat is Lethwei? Hoe is MMA ontstaan? Wat is Street MMA? Wat is Dirty Boxing? Wat is milling? Wat is ijzeren vuist of vuisten van staal training? Welke vechtsporten zijn er? Wat is Combat Sambo? Wat is CQC? Wat is LINE? Wat is Vale Tudo?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar