Wat is Lethwei?

Wat is Lethwei?

13 augustus 2023 0

Lethwei dateert uit de 2e eeuw voor Christus toen vechtsporten werden gebruikt om de grenzen van Myanmar te beschermen en te verdedigen. Lethwei, ook bekend als Birmese boksen, staat bekend als de kunst van de negen ledematen. Het is een oude, gewelddadige en bloederige full-contact vechtsport waarbij knock-outs de sleutel tot succes zijn.

Lethwei is afkomstig uit Myanmar (voorheen Birma). Mensen relateren het vaak aan Muay Thai omdat het voor Myanmar is wat Muay Thai voor Thailand is. Wat is het verschil tussen de twee behalve de locatie? Als je niet bekend bent met Lethwei: het is een vorm van kickboksen met blote knokkels die stoten, trappen, knieën, ellebogen en kopstoten mogelijk maakt, waarbij vechters alleen kunnen winnen via knock-out. Als jij je tegenstander niet knock-out krijgt dan is het gevecht uitgeroepen tot een gelijkspel.

Lethwei-beoefenaars dragen gebitsbeschermers en liesbeschermers. In plaats van handschoenen te dragen, beschermen alleen tape en gaas hun handen tijdens wedstrijden. De vechters kunnen Wat is kopstoten, stoten, ellebogen, knieën, trappen, clinchen, vegen en worpen gebruiken om een ​​wedstrijd te winnen, die plaatsvindt in drie tot vijf ronden.

Die extra ledemaat is het hoofd, want in Lethwei zijn kopstoten volkomen legaal. Er zijn ook geen handschoenen, vechters hebben alleen hun handen in gaas gewikkeld. Dit is waarom het ook bekend staat als Burmese Bareknuckle Boxing.

Welke vechtsporten zijn er? Vechtsporten en vechtkunst hetzelfde? Wat is bare knuckle boxing? Is bare knuckle boxing legaal? Wat is bare knuckle training? Wat is de oudste vechtstijl? Wat is ECQ of ECQC? Wat is Iron Body Martial Arts? Wat zijn hoodfights? Wat zijn Frenzied Attacks? Wat is Street MMA? Wat is (KOTS) King Of The Streets? Wat zijn bosgevechten? Wat zijn freefight-hooligans? Wat is een Glasgow kiss? Wat is straatvechten? Wat betekent last man standing?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar