Kan een chiropractor helpen bij reumatoïde, artritis of artrose?

Kan een chiropractor helpen bij reumatoïde, artritis of artrose?

13 augustus 2023 0

Gelukkig geeft een gewricht met artrose niet altijd klachten! Een juiste beweging kan de klachten minimaliseren of verdwijnen. Chiropractie en fysiotherapie kunnen helpen bij deze klachten. De specialiteit van een chiropractor is het corrigeren van de wervelkolom om subluxaties, die zenuwen kunnen beknellen, op te lossen.

Ook kan de chiropractor patiënten adviezen geven in het doen van de juiste oefeningen en aanpassingen in voeding om zo pijn en ontstekingen onder controle te houden. Chiropractie voor fysieke gezondheid helpt om pijn te bestrijden en blessures sneller te genezen. Patiënten die regelmatig chiropractische behandelingen ondergaan, ervaren meer bewegingsvrijheid, mobiliteit en juist minder pijntjes in het lichaam.

Artrose is een vorm van reuma waarbij het hele gewricht betrokken is. In een normaal gewricht zijn de uiteinden van de botten bedekt met kraakbeen, dat ervoor zorgt dat de botten soepel en pijnloos over elkaar heen schuiven. Bij artrose gaat het kraakbeen in het gewricht in kwaliteit achteruit.

Beweging is belangrijk om de klachten te verminderen. Bewegen voorkomt ook dat klachten terugkomen of verergeren. Geoefende spieren geven het gewricht stevigheid, waardoor het meer kan verdragen en minder pijn doet. Maar overdrijf het oefenen niet; voorkom dat je je gewrichten overbelast.

Wat is het beste middel tegen reuma? Wat is Fibromyalgie? Helpt infraroodwarmte bij reuma? Bestaat er een dieet tegen reuma? Is het goed om te sporten als je reuma hebt? Wat doet een chiropractor anders dan een manueel therapeut? Wat is een manuele therapie? Wat is een natuurlijke ontstekingsremmer? Waarom zou ik mijn levensstijl omgooien? Kun je sporten met Jicht? Is bewegen goed voor artrose? Waarom kraken, ploppen en knakken mijn gewrichten? Wat is een Movement Explorer? Wat vertelt lichaamstaal? Wat is een multisport docent? Waar is glucosamine goed voor? Wat betekent RAPIT?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar