Is het goed om te sporten als je reuma hebt?

Is het goed om te sporten als je reuma hebt?

15 november 2021 0

Heb je de diagnose reuma? Dan weet jij hoe beperkt je in het dagelijks leven kan zijn door reuma. In Nederland hebben meer dan 2 miljoen mensen reuma, zij hebben (vaak) dagelijks last van pijn, stijfheid en vermoeidheid. Reuma heeft veel invloed op uw dagelijkse leven. De gevolgen van de ziekte zult u niet alleen lichamelijk ondervinden, maar ook mentaal. Reuma betekent namelijk ook leren omgaan met de beperkingen die de ziekte met zich meebrengt. Reuma is een verzamelnaam voor verschillende aandoeningen van je ‘bewegingsapparaat’, zoals je gewrichten, botten, spieren en pezen. Reuma is onvoorspelbaar. Het is een grillige ziekte.

Er zijn wel meer dan 100 verschillende soorten reuma. Veel mensen met reuma vragen zich af of sporten bij deze klachten wel zo verstandig is. Eigenlijk zorgt stil zitten er juist voor dat alles nog strammer, stijver en dus pijnlijker wordt. Op een verkeerde manier sporten zorgt er ook voor dat alles nog pijnlijker wordt. Wanneer je de juiste manier van sporten vindt, dan kan je het verschil gaan maken! Door regelmatig te bewegen maak je je gewrichten soepeler, spieren worden sterker en wordt botontkalking tegen gegaan. Daarnaast is sporten goed voor je conditie, verlaag je je cholesterolgehalte en kan je beter ontspannen.

Je kan op veel verschillende manieren een sport beoefenen en er is altijd wel iets wat bij jou past en wat jou het gewenste resultaat gaat opleveren! Het allerbelangrijkste is dat je probeert te luisteren naar je lichaam, probeer een goede balans te vinden tussen belasting en belastbaarheid.

Wat is het beste middel tegen reuma? Is sporten slecht bij lage rugpijn? Helpt infraroodwarmte bij reuma? Kun je sporten met Jicht? Wat is Fibromyalgie? Hoe begin ik met sporten na een hernia? Is bewegen goed voor artrose? Is het normaal dat je duizelig wordt tijdens het sporten? Welke brandstof heb ik nodig tijdens het sporten? Helpt sporten tegen stress? Wat is een manuele therapie? Waar is MSM poeder goed voor? Waar is duivelsklauw goed voor? Waar is glucosamine goed voor? Wat betekent RAPIT?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar