Bestaat er een dieet tegen reuma?

Bestaat er een dieet tegen reuma?

15 november 2021 0

Als je op google ‘voeding en reuma’ intikt, krijg je oneindig veel linkjes aangeboden! Een wirwar aan informatie, en je ziet door de bomen het bos niet meer. Over het effect van voeding op reumatische klachten is nog lang niet alles bekend of bewezen. Velen hopen in elk geval dat ze de klachten als pijn of vermoeidheid kunnen verminderen. En heel velen hopen dat de reuma zélf misschien op een laag pitje komt te staan. Bepaald eten lijkt sommige mensen met reumatische aandoeningen te helpen. In ieder geval is het belangrijk om gezond en afwisselend te eten en gezond te leven. Zodat je lichaam alles binnenkrijgt dat het nodig heeft.

Bespreek je eetpatroon met je huisarts of je reumatoloog. Je kan het verloop van je aandoening bijhouden aan de hand van jouw klachten zoals pijn of vermoeidheid. Een dieet of voedingspatroon kan niet je medicijnen vervangen. Een gezonde levensstijl kan reumatische aandoeningen niet voorkomen, maar het risico wel verlagen. Of een dieet iets tegen jouw klachten doet is persoonlijk. Een gezonde levensstijl in veel gevallen een positief effect op de hevigheid van je klachten.

Wat is het beste middel tegen reuma? Is het goed om te sporten als je reuma hebt? Helpt infraroodwarmte bij reuma? Wat is Fibromyalgie? Is bewegen goed voor artrose? Waarom kraken, ploppen en knakken mijn gewrichten? Kun je sporten met Jicht? Wat brengt gezond eten niet? Wat is een natuurlijke ontstekingsremmer? Hoe gezond zijn kidneybonen? Waar is glucosamine goed voor? Wat betekent RAPIT?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar