Helpt infraroodwarmte bij reuma?

Helpt infraroodwarmte bij reuma?

13 mei 2023 0

Leven met chronische pijn is geen pretje, en vaak leiden reumatische aandoeningen ook tot mentale klachten. Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 200 aandoeningen die onze spieren, pezen, gewrichten en het bindweefsel eromheen aantasten. Dat leidt meestal tot pijn en stijfheid. De meeste reumatische aandoeningen zijn chronisch, en worden naar verloop van tijd steeds erger.

Helaas is er nog geen mogelijkheid om reumatische aandoeningen te genezen. Dat betekent dat behandelingen zich vaak richten op het verlichten van de pijn.

De straling van een infraroodlamp of een paneel verwarmt niet de lucht, zoals een cv dat doet. Het verwarmt het object dat ervoor staat – en dan kan een stoel zijn, maar ook een rug of een been. Niet de lucht wordt warm, maar jijzelf. Het is te vergelijken met de warmte van de zon op je huid.

Infraroodlicht kan inderdaad een goed effect hebben op gewrichts- en spierpijnen. Vooral omdat je een lamp op een specifieke plek kunt richten. En ja, dat geldt ook voor personen met een reumatische aandoening. Vooral personen met reumatoïde artritis (RA), de ziekte van Bechterew, fibromyalgie en artrose merken vaak een kortdurende verbetering van klachten.

Op korte termijn is de infraroodsauna een goede, symptoomverlichtende therapie. Met name de hoeveelheid pijn en stijfheid kan flink afnemen door gebruik van infrarood. Door de warmte verbetert de doorbloeding van de spieren en gewrichten, en daardoor neemt de pijn en stijfheid tijdens het bewegen af.

Wat is het beste middel tegen reuma? Bestaat er een dieet tegen reuma? Is het goed om te sporten als je reuma hebt? Wat is een natuurlijke ontstekingsremmer? Is bewegen goed voor artrose? Kun je sporten met Jicht? Waar is glucosamine goed voor? Wat is Fibromyalgie? Wat betekent RAPIT?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar