Is bewegen goed voor artrose?

Is bewegen goed voor artrose?

15 november 2021 0

Veel mensen met artrose of reumatoïde artritis hebben de neiging om hun lichaam zoveel mogelijk rust te geven. Als je artrose hebt, heb je last van pijn, stijfheid en bewegingsbeperking. Daardoor worden je coördinatie, spierkracht en uithoudingsvermogen minder. Toch is het beter om het aangetaste gewricht regelmatig te blijven bewegen. Daardoor blijven de spieren sterk, zodat ze voor meer steun zorgen.

Dit vermindert de pijn en stijfheid. Daarnaast helpt sporten om meer conditie op te bouwen en om af te vallen. Door een te hoog lichaamsgewicht worden je gewrichten extra belast en kunnen zij meer pijn doen. Ook maakt vetweefsel stoffen aan, die de ontsteking en de pijn verergeren. Mogelijk zorgen die stofjes ook voor een versnelling van de afbraak van het kraakbeen.

Vele bewegingsvormen kunnen helpen om uw gewrichten soepel en comfortabel te houden bij artrose. Door de artrose kunnen de gewrichten de onverwachte beweging niet goed controleren en loop je risico op blessures. Een ander belangrijk punt is dat je ervoor moet zorgen dat je een goede houding heeft zodat je je gewrichten niet extra belast.

Wat is het beste middel tegen reuma? Is sporten slecht bij lage rugpijn? Kun je sporten met Jicht? Wat is een manuele therapie? Is het goed om te sporten als je reuma hebt? Hoe begin ik met sporten na een hernia? Is het normaal dat je duizelig wordt tijdens het sporten? Welke brandstof heb ik nodig tijdens het sporten? Helpt sporten tegen stress? Helpt infraroodwarmte bij reuma? Waar is glucosamine goed voor? Wat is Fibromyalgie? Wat betekent RAPIT?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar