Is bewegen goed voor artrose?

Is bewegen goed voor artrose?

15 november 2021 0

Veel mensen met artrose of reumatoïde artritis hebben de neiging om hun lichaam zoveel mogelijk rust te geven. Als je artrose hebt, heb je last van pijn, stijfheid en bewegingsbeperking. Daardoor worden je coördinatie, spierkracht en uithoudingsvermogen minder. Toch is het beter om het aangetaste gewricht regelmatig te blijven bewegen. Daardoor blijven de spieren sterk, zodat ze voor meer steun zorgen.

Dit vermindert de pijn en stijfheid. Daarnaast helpt sporten om meer conditie op te bouwen en om af te vallen. En minder lichaamsgewicht betekent minder druk op de aangetaste gewrichten. Vele bewegingsvormen kunnen helpen om uw gewrichten soepel en comfortabel te houden bij artrose. Door de artrose kunnen de gewrichten de onverwachte beweging niet goed controleren en loop je risico op blessures. Een ander belangrijk punt is dat je ervoor moet zorgen dat je een goede houding heeft zodat je je gewrichten niet extra belast.

Is sporten slecht bij lage rugpijn? Kun je sporten met Jicht? Wat is een manuele therapie? Is het goed om te sporten als je reuma hebt? Hoe begin ik met sporten na een hernia? Is het normaal dat je duizelig wordt tijdens het sporten? Welke brandstof heb ik nodig tijdens het sporten? Helpt sporten tegen stress? Helpt infraroodwarmte bij reuma?