Wat is freestyle wrestling?

Wat is freestyle wrestling?

20 mei 2024 0

Als één van de oudste sporten ter wereld is worstelen nog steeds overal populair. De oorsprong ervan gaat terug tot het oude Frankrijk, bijna 5000 jaar geleden.

Freestyle Wrestling (vrije stijl worstelen) is een worstelstijl. Er zijn drie primaire worstelstijlen: Freestyle, Grieks-Romeins en Folkstyle (Collegiate). Vrije stijl worstelen is een van de twee meest populaire stijlen van amateurworstelen. Vrije stijl worstelen is een belangrijke sport die in de meeste landen van de wereld wordt beoefend.

In deze stijl mogen worstelaars, in tegenstelling tot andere stijlen, hun benen gebruiken voor aanval of verdediging tijdens een gevecht. Het doel van de sport is om de schouders van de tegenstander op de mat te drukken. Atleten concurreren met andere atleten die ongeveer hetzelfde gewicht hebben. Daarom zijn ze onderverdeeld in meerdere gewichtsgroepen.

Deze vechtsport combineert elementen uit meerdere sporten, zoals Judo, Sambo en traditioneel worstelen. Vrije stijl worstelen is een van de meest populaire amateursporten die tijdens de Olympische Spelen en Wereldkampioenschappen wordt beoefend. Het is sinds 1920 een constant onderdeel van de Spelen.

Sommige bewegingen die populair waren in Egypte en Babylon maken nog steeds deel uit van het spel. Het oude Griekenland wordt echter gecrediteerd voor het bedenken van de sport die het hedendaagse worstelen werd.

Andere worstelstijlen zijn bijvoorbeeld: Cornish Wrestling, Cumberland Wrestling, Devonshire Wrestling, Greek Wrestling, Hung Ga Kyun Wrestling, Indonesian Wrestling, Leonese Wrestling, Lancashire Wrestling, Mongolian Wrestling, Chinese Wrestling (Shuai Jiao), Senegalese Wrestling en Westmorland Wrestling.

Welke vechtsporten zijn er? Wat is grondvechten? Wat is Grappling? Wat is het verschil tussen grappling en worstelen? Wat is Combat Sambo? Wat is Shuai Jiao? Wat is een contactsport? Zijn Ju Jitsu en Jiu Jitsu hetzelfde?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar