Wat is Shuai Jiao?

Wat is Shuai Jiao?

16 juli 2023 0

Als je denkt dat worstelen met een jas aan begon met judo, dan heb je het mis. In China gebruiken ze al duizenden jaren soortgelijke worpen. De moderne versie van deze stijl van Chinees worstelen heet Shuai Jiao. Het is een stijl van grappling met een lange geschiedenis die niet veel grapplers kennen.

Shuai Jiao ( Chinees : 摔跤 of 摔角 ; pinyin : Shuāijiāo ; Wade-Giles : Shuai-chiao ) is gerelateerd aan een oude krijgskunststijl met jasworstelen die wordt beoefend in Baoding in de provincies Beijing , Tianjin en Hebei op de Noord-Chinese vlakte. Shuai Jiao (Chinees worstelen) is de oudste van alle Chinese krijgskunsten met een geschiedenis van meer dan 4000 jaar. Een Chinese vechtkunst die dynamische worstel technieken, fysieke kracht en cultureel erfgoed combineert.

Voor degenen die het niet weten, Shuai Jiao (ook wel Shuai Chiao genoemd) is een vorm van worstelen in een jacket die in China wordt beoefend. Het heeft veel overeenkomsten met Judo, maar de technieken die binnen de krijgskunst worden gebruikt, zijn eeuwen geleden voor het eerst ontwikkeld.

Welke vechtsporten zijn er? Wat is Sanda? Wat is BJJ? Wat is grondvechten?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar