Wat is Grappling?

Wat is Grappling?

10 oktober 2021 0

Grappling is dus een categorie binnen de vechtsporten. Grappling is een belangrijke vaardigheid in verschillende vechtsporten. Je gebruikt grepen, worpen en grondgevechten zonder te slaan.

Grappling kent vele stijlen. Grappling wordt beoefend in een T-shirt en sportbroekje waardoor het niet mogelijk is om de tegenstander zijn pak vast te pakken ter controle of voor het uitvoeren van een submission. Grappling is een categorie uit de vechtsport en is een verzamelnaam voor de verschillende technieken, manoeuvres en contra-technieken die worden toegepast om een fysiek voordeel te verkrijgen ten opzichte van de tegenstander. Evenals bij Braziliaans Jiu Jitsu ligt de focus bij Grappling op het grondgevecht.

Opnieuw is het gebruik van stoten en trappen verboden, maar leer je jezelf hier wel tegen te verdedigen door middel van overnames en blok technieken. Wanneer het gevecht staande is breng je de tegenstander via worsteltechnieken naar de grond. Vanuit hier probeer je totale controle over de tegenstander te verkrijgen om hem vervolgens tot overgave te dwingen. Een tegenstander tot overgave dwingen kan op verschillende manieren via een verscheidenheid aan verwurgingen, armklemmen en beenklemmen.

Welke vechtsporten zijn er? Wat is grondvechten? Wat is het verschil tussen grappling en worstelen? Wat is Combat Sambo? Wat is Shuai Jiao? Wat is een contactsport? Zijn Ju Jitsu en Jiu Jitsu hetzelfde? Wat is freestyle wrestling?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar