Hoe blijf ik veilig als ik fysiek niet in staat ben om mezelf te beschermen?

Hoe blijf ik veilig als ik fysiek niet in staat ben om mezelf te beschermen?

8 december 2022 0

Als iemand jouw grenzen respecteert, voelt dat veilig. Het begrip veiligheid is een meerdimensionaal begrip dat op verschillende manieren gemeten kan worden. Zelfbescherming is een normale menselijke reactie op vervelende, nare of droevige omstandigheden. Wanneer grenzen aangeven geen zin heeft gehad moet je de regie in eigen handen gaan nemen. Maar stel je nu voor dat je lichamelijk niet sterk genoeg bent om jezelf te beschermen?

  • Blijf in een goed verlichte openbare ruimte.
  • Ga niet naar huis en keer je niet af van de drukte.
  • Loop een winkel binnen en vraag om hulp.
  • Bel de politie. Zoek een goed verlichte openbare ruimte en bel voor hulp als je denkt dat je in gevaar bent.
  • Draag bescherming. Of het nu gaat om pepperspray, een palmstick, een persoonlijk veiligheidsalarm of een lipsticktaser, hulpmiddelen voor zelfverdediging kunnen u helpen om u meer op uw gemak te voelen.

Als je hulpmiddelen voor zelfverdediging bij je hebt, zorg er dan voor dat je training krijgt over hoe je ze moet gebruiken. Je kunt ook meer algemene voorwerpen als wapens gebruiken, waaronder een handtas, koffer, paraplu, telefoon, potlood, boek of steen. Alles wat bot is dat kan worden gebruikt om te slaan, te gooien, te steken of te slingeren, kan zeer effectief zijn. Ik voel me onveilig. En nu? Wat is een overlevingsreactie? Wat lokt agressie uit? Moet ik een vuurwapen kopen voor mijn eigen veiligheid? Hoe komt het dat de verharding in onze samenleving toeneemt? Je wordt thuis overvallen, wat mag je doen? Zijn zelfverdediging en zelfbescherming hetzelfde?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar