Wat is een Superman Punch?

Wat is een Superman Punch?

29 mei 2022 0

Een superman punch (superman-stoot) is een onorthodoxe stoottechniek waarbij een vechter een beetje van de grond moet springen om een ​​rechte stoot (cross) uit te voeren. Een superman punch is een geavanceerde stoottechniek en het vereist behoorlijk wat training om het onder de knie te krijgen. Het is effectief door als eerste stap een kick te faken. Als tweede stap in de lucht een torsodraai met een cross en je land op één been. Hiermee ontstaat een counterbalance effect, die zorgt voor de impact. Het gebeurt allemaal in milliseconden.

Er zijn veel variaties hoe je deze superman punch uitvoert. Superman-stoot is geen eenvoudige techniek zoals een jab die je kunt inzetten wanneer je maar wilt. Deze stoot genereert een hoop kracht, overrompelt een tegenstander en heeft een hoge onvoorspelbaarheid. De superman punch kun je goed toepassen in straatgevechten en kan je helpen met om een agressor uit te schakelen. Het verrassingselement is vaak meer dan genoeg om het vertrouwen van de aanvallers te vernietigen. Belangrijke succesfactoren voor deze stoot zijn techniek, timing en voldoende ruimte om je heen.

Een superman-stoot is een techniek die wordt gebruikt bij Sanda, Lethwei, Muay Thai, Taekwondo in ITF-stijl (International Taekwon-Do Federation), kickboksen, mixed martial arts-gevechten en professioneel worstelen.

De superman punch is een mooie aanvulling op de straatgevechttechnieken zoals een oblique kick, een bronco kick, stomping kicks, groin Kick, een sliding tackle, een hammer fist strike en een nekklem.

Wat zijn effectieve raakpunten voor zelfverdediging? Wat is een Oblique Kick? Wat is een Bronco Kick? Wat zijn Stomping Kicks? Wat is een groin kick? Wat is een sliding tackle? Wat is een hammer fist strike? Wat is een nekklem?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar