Wat kun je doen als je te veel suiker hebt gegeten?

Wat kun je doen als je te veel suiker hebt gegeten?

15 december 2021 0

Is er een manier om suiker sneller uit je lichaam te krijgen? Je begint de dag met een heerlijke croissant en frisdrank, vult dat later op de dag aan met een paar overheerlijke koekjes en wit brood en ‘s avonds schuif je een patatje stoofvlees met pindasaus naar binnen. En… tussendoor maak je een reep chocolade meester en geniet je van een zoete traktatie op het werk. Suiker, suiker suiker! Suiker geeft je een tevreden en gelukzalig gevoel. Maar dat aangenaam gevoel duurt niet lang. Wat kun je doen als je te veel suiker hebt gegeten? Wat voor zoetigheid je ook naar binnen hebt gewerkt, de kans is groot dat je na je eetbui last krijgt van wat vervelende symptomen. Zo kunnen misselijkheid, vermoeidheid, hoofdpijn en duizeligheid allemaal gevolgen van een overdosis suiker zijn. Van die nare dingen wil je natuurlijk zo snel mogelijk af. Dít kun je dan het beste doen om je weer de oude te voelen.

  • Suikers vallen onder koolhydraten. Er is in Nederland geen officiële richtlijnen over hoeveel suiker je zou moeten binnenkrijgen, maar wel voor de hoeveelheid koolhydraten, zo’n 40 tot 70% van je energiebehoefte.
  • Besef dat suiker verslavend werkt. Als je eenmaal suiker hebt gegeten, dan wil je daarna meestal meer.
  • Meer water drinken: dat zuivert je lichaam van allerlei giftige afvalstoffen en helpt bij een opgeblazen gevoel.
  • Eet vezels en eiwitten.
  • Kom in beweging en ga intensief sporten, zoals HiiT, voor een lagere bloedsuikerspiegel. Direct na zo’n training is de hoeveelheid suiker in je bloed beduidend lager. Maar ook dit effect duurt slechts kort, omdat je lichaam er nu eenmaal op ingericht is om het zo belangrijke suikergehalte zo snel mogelijk te herstellen.
  • Plan je ontbijt.
  • Organiseer een gezonde maaltijd voor later.
  • Meer dan 80 procent van de mensen zegt dat ze meer zoet gaan eten als ze gestrest zijn. Doorbreek deze cirkel door (meer) te ontspannen.

Helemaal suikervrij eten is onmogelijk. Suiker komt namelijk ook van nature voor in producten zoals fruit, brood en melk. Voel je je toch nog misselijk door al die zoetigheid? Dan kun je het beste veel bittere groentes eten. Deze gaan brandend maagzuur namelijk tegen en helpen de spijsvertering. Peterselie, selderij, komkommer en gember zijn de perfecte ingrediënten voor een groene smoothie tegen misselijkheid. Hoe activeer ik mijn spijsvertering? Wat zijn de oorzaken van suikerhoofdpijn? Zijn fruitsuikers beter dan toegevoegde suikers?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar