Wat is een Wai Kru-ceremonie?

Wat is een Wai Kru-ceremonie?

14 september 2023 0

In Thailand, het thuisland van Muay Thai, klimt geen enkele Thaise vechter ooit over de touwen en in een boksring om tegen Muay Thai te vechten zonder de tradities en veel van de oudste en belangrijkste rituelen van de sport te respecteren.

Voor elk gevecht voeren de vechters een Wai Kru uit, om de specifieke kenmerken van een Muay meester of kamp te laten zien. De Wai Kru is een ceremonie om respect en dankbaarheid te tonen aan hun ouders, heilige voorwerpen en de meesters die ze alles hebben bijgebracht.

Ook leuk om te weten: Muay Thai boksers die dezelfde stijl Wai Kru of Muay Thai dans uitoefenen, zullen over het algemeen niet met elkaar vechten, omdat ze dezelfde leermeester hebben gehad. Bovendien dient de dans om de tactiek van de tegenstander te observeren, de boksers op te warmen en om stress en spanning te verminderen voor een gevecht. Hierna kan het gevecht pas echt beginnen.

Het tweede onderdeel van deze traditie is het dragen van bloemenslingers, een Mongkon en een gym- of stadiongewaad bij het betreden van de arena.

Is Muay Thai een vorm van kickboksen, waarbij je met je knieën en ellebogen mag vechten? Welke vechtsporten zijn er? Wat is Nederlandse Vechtsportautoriteit? Wat is een jurysport? Wat betekent last man standing?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar